Categorieën
Internet & telefonie

Definitie van TikTok

Inhoudsopgave

TikTok is een applicatie die kan worden gedownload op de mobiele telefoon. Met de app kun je korte muziekvideo’s maken. In de laatste jaren heeft de app veel populariteit gewonnen. De muziekfilmpjes kunnen 3 tot 30 seconden lang zijn. Aan de andere kant kun je ook alleen video’s opnemen. Deze kunnen tot maximaal 60 seconden lang zijn. Binnen TikTok worden deze video’s dan vertoond via loops. Loops houdt in dat de video wanneer deze is afgelopen steeds weer bij het begin start. Er komt dus geen einde aan de video. Dit systeem levert de maker van een filmpje dus ook veel tiktok views op.

Bekend onder jongeren

TikTok is met name onder jongeren heel erg bekend. Het gaat hierbij om leeftijden van 10 tot 25 jaar. Om TikTok te kunnen gebruiken heb je geen account nodig. Wil je zelf video’s uploaden of gebruik maken van extra functies? Dan moet je wel een account aanmaken. Wanneer iemand een filmpje heeft gekeken wordt door de technologie achter de app bijgehouden wat mensen leuk vinden. Dit type video’s wordt door middel van kunstmatige intelligentie dan vaker getoond aan de desbetreffende gebruiker. Een ander woord voor deze technologie is ook wel een algoritme.

De geschiedenis van TikTok

TikTok is ontstaan uit de voor veel mensen bekende app musical.ly. Deze app was met name bekend in de Verenigde Staten. Ook in Europa begon deze app bekendheid te krijgen. Voordat de app echter echt bekent werd, besloot BiteDance uit China de app over te nemen. De originele Musical.ly app was voor de overname ook al in Chinese handen. Met de overname van Musical.ly hoopte BiteDance hun eigen app TikTok een boost te kunnen geven. TikTok was namelijk gebaseerd op hetzelfde idee van Musical.ly. Op Musical.ly kon men vroeger alleen muziekfilmpjes maken. Veel mensen kozen ervoor om zichzelf op te nemen terwijl ze een dansje deden. Dit was ook het originele idee van Musical.ly. Na de overname door ByteDance veranderde de naar TikTok. Daarnaast werd de videofunctie dus ook toegevoegd. Inmiddels kent bijna iedereen TikTok wel. Steeds meer ouderen begeven zich ook naar het medium. Dit gebeurde eerder ook met de bekende sociale mediakanalen zoals Facebook en Instagram.

De bekendste TikTokker

De bekendste TikTokker is Charlidamelio. D’amelio komt uit de Verenigde Staten. Zij was er al bij toen de app nog Musical.ly heette. Inmiddels is zij uitgegroeid tot de grootste op TikTok met 108,7 miljoen volgers. Haar profiel heeft daarnaast al 8,4 miljard likes gekregen.