Categorieën
Gezondheid Huis & tuin

Definitie van Polyether

Inhoudsopgave

Polyether is een materiaal dat veel wordt toegepast in zitkussens, rug kussens en matrassen. Het materiaal haalt de draagkracht uit de hardheid en is hierdoor minder veerkrachtig dan koudschuim. Bij Polyether is het typerend dat je meer bovenop het materiaal zit en het dus minder verend is.

Toepassingen van Polyether

Polyether is een materiaal dat in veel dingen kan worden toegepast. Het materiaal wordt onder andere gebruikt voor zitkussens, rug kussens en matrassen. Bij matrassen heeft dit wel invloed op hoe comfortabel het matras is. Doordat polyether harder is en daardoor zich minder aan het lichaam aan past, is het dus ook een stuk minder comfortabel. Bovendien vormt het materiaal zich niet aan je lichaam en stelt het zich hier ook niet op af, wat sommige andere materialen wel doen.

Koud schuim of Polyether voor een boxspring

Koud schuim is een materiaal dat zich beter aanpast aan de vorm van je lichaam en zich ook naar je lichaam vormt. Hierdoor zorgt het ervoor dat je comfortabel kan liggen en wordt het over het algemeen comfortabeler gezien dan Polyether. Dit materiaal zie je daarom veel terug in matrassen voor bedden. Het materiaal is echter niet goedkoop en dat valt goed te zien aan de matrassen die koud schuim gebruiken. Deze zijn over het algemeen namelijk een stuk duurder en daardoor minder vriendelijk voor de portemonnee. Toch wordt het aangeraden om te kiezen voor een traag schuim matras voor je nieuwe boxspring of bed. Je verstelbare boxspring voelt daardoor nog comfortabeler en daardoor zal je er nog beter op kunnen slapen.

Het aanschaffen van een comfortabel bed

Bij een comfortabel bed komt heel wat kijken. Zo dien je meerdere winkels te bezoeken en te bekijken welk soort bed het beste bij je past. Daarnaast, moet je er rekening mee houden dat de kosten hoog kunnen oplopen. Zo zal je voor een kwaliteit koud schuim matras al snel enkele honderden euro’s kwijt zijn. Je moet wel zeker weten of dit wel nodig is. In veel gevallen is dit namelijk overbodig en heb je niet per se zo’n duur matras nodig. Dan kun je beter kijken bij een betaalbare fysieke beddenwinkel of online beddenwinkel. Sleepfactory is hier een voorbeeld van, maar er bestaan nog veel meer van zulke websites zoals: beddenbriljant, dekbed discounter en boxspring deals.