Categorieën
Geen categorie

De definitie van poppers

Misschien heb je de term poppers wel al eens voorbij horen komen, of misschien heb je zelf wel eens poppers geconsumeerd. Voor veel mensen zijn poppers echter nog een onbekend product. Wat zijn poppers dan nu precies? Poppers is een vloeistof die ervoor zorgt dat je een korte roes ervaart. Daarbij wordt de seksuele ervaring ook intenser bij het gebruik van poppers. Poppers komen in flesjes die zijn gevuld met een snel verdampende vloeistof. Het is essentieel om te weten dat het niet de bedoeling is dat je de vloeistof zelf consumeert, want dit kan ontzettend gevaarlijk zijn. Zoals vermeld is het een verdampende vloeistof. Het is dus ook de bedoeling dat je de damp inademt, niet de vloeistof zelf!

Gebruikershandleiding

Het is belangrijk om te weten hoe je poppers het beste kan consumeren. Op deze manier zal je ook veel risico’s weten te vermijden. Nogmaals, de vloeistof zelf hoort niet geconsumeerd te worden. Het is de bedoeling dat je met je neus boven het flesje hangt en op deze manier de damp inhaleert via je neus. Mocht je toch de vloeistof binnen krijgen, bel dan zo snel mogelijk 112 voor medische hulp. Zorg daarbij ook ervoor dat de vloeistof niet op je lichaam terecht komt, dit kan een brandend en pijnlijk gevoel geven. Mocht je huid wel in contact komen met de vloeistof. Spoel het dan zo snel mogelijk af met water. De branderige plekken zullen dan wegblijven.

Gezondheidsrisico’s

Over het algemeen worden poppers niet als gevaarlijk ervaren. In de meeste gevallen zitten er dus geen gezondheidsrisico’s aan vast. Echter bestaat de kans wel dat je klachten kunt ervaren. Denk dan bijvoorbeeld aan het krijgen van hoofdpijn, hartkloppingen of misselijkheid. Dit trekt vaak snel weer weg. Verder kan de damp ook irriterend werken voor je neus. Dus zoiets als brandwondjes of een geïrriteerde huid kan dan een bijkomstigheid zijn.

Wanneer je poppers op een regelmatige basis gebruikt, kan de binnenkant van je neus kapotgaan. Dit herstelt zich in de meeste gevallen wel weer wanneer je een lange tijd geen poppers meer gebruikt. Daarbij kan het voorkomen dat je last hebt van bloedarmoede. Echter is dit een hele zeldzame klacht, die vrijwel nooit voorkomt. Daarbij kan je ook klachten krijgen rondom je zichtvermogen. Het kan gebeuren dat je een wazig of vlekkerig zicht krijgt. Ook dit is een zeldzame klacht, maar komt dus wel voor. Mocht je inderdaad verlies krijgen van je zicht, stop dan met poppers.

Wanneer mag je poppers niet gebruiken

De combinatie poppers met erectiepillen is een absolute afrader. De combinatie hiervan kan leiden tot bewusteloosheid. Daarbij kan het ook een slechte invloed hebben op je hart en nieren. Daarbij is ook de combinatie met drugs en poppers geen aanrader. Het kan er namelijk voor zorgen dat je bloeddruk hier sterk van daalt en kan ook leiden tot hartproblemen.

Als je na gebruik slechter zicht krijgt, moet je ook direct stoppen met het gebruiken van poppers. En ten slotte mag je poppers niet gebruiken wanneer je ziektes hebt, denk aan hart- of nierklachten. Of wanneer je klachten hebt opgelopen door de poppers.

Het allerbelangrijkste is dat je serieus met deze vloeistof omgaat. Wanneer je het zo veilig mogelijk houdt, zijn de kansen kleiner dat je serieuze gezondheidsklachten krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *