Categorieën
Reizen

De definitie van een natuurkampeerterrein

Inhoudsopgave

Een natuurkampeerterrein is een plek waar men kan overnachten in een tent midden in de natuur. Op een natuurkampeerterrein staat het bos, de struiken, de vogeltjes, de dieren en het gras centraal. Iemand die kiest voor een natuurkampeerterrein is opzoek naar rust of een goede connectie met de natuur. Men gaat als het ware op bezoek bij moeder natuur. Mensen gaan eigenlijk terug naar de tijd zoals het vroeger was. De tijd waarin mensen rond trokken over het land en opzoek gingen naar eten om te overleven. Op een natuurkampeerterrein ga terug naar dit gevoel. Het enige verschil is dat men geen zorgen hoeft te maken om het eten. Een grote overeenkomst is dat men dus midden in de natuur zit. De meeste natuurkampeerterreinen zijn niet echt groot waardoor de band met natuur nog beter wordt. Daarnaast zijn de meeste natuurkampeerterreinen kleinschalig. Dit betekent eigenlijk dat er geen 1000 man op dit terrein liggen.

De voorzieningen

Gekeken naar de voorzieningen op dit terrein valt op dat deze ook zeer eenvoudig zijn. Zo is er geen zwembad en geen badkamers. Er zijn wel een toilet, een warme douche en stromend water. Wanneer er slecht weer is kan het zijn dat er extra voorzieningen ter beschikking worden gesteld. Daarnaast is het vaak ook mogelijk om vuur te maken. Dit geeft ook een beetje dat idee van vroeger waar de mensen rondtrokken.

De kinderen

Het kan zijn dat ouders denken dat een natuurkampeerterrein niets voor kinderen is. De rust van een natuurkampeerterrein komt in gedachten niet overeen met spelende kinderen. Toch is dit juist voor kinderen een goede plek om de wereld te leren kennen. De meest natuurkampeerterreinen hebben namelijk een klimhut of een schommel. Daarnaast kunnen de kinderen zich natuurlijk zelf bezighouden in de natuur. Denk hierbij aan het klimmen in bomen en het bouwen van hutten. Natuurlijk is het ook belangrijk om meer te weten te komen over de verschillende planten, dieren en insecten. Als ouder kun jij je kinderen vertellen en voorlichtten over deze planten, dieren en insecten. Zo bouw jij als ouder een goede vertrouwensband op met je kind.

De tent

Wanneer je ervoor kiest om te gaan kamperen op een natuurkampeerterrein dan heb je een keuze uit een tweetal opties. Je kunt er voorkiezen om te slapen in een tent of je kiest voor een klapdaktent voor auto’s. De tent spreekt uiteraard voor zich. De klapdaktent voor auto’s is echter een ander verhaal. Dit een tent die bovenop de auto wordt bevestigd. Je kan dan gewoon bovenop je auto slapen. Het voordeel hiervan is dat je geen last hebt van dieren en insecten die op de grond leven. Een ander voordeel is dat je de tent eenvoudig kunt inklappen. De tent wordt vastgezet bovenop de auto en vervolgens kun je gewoon ermee rijden.