Categorieën
Geen categorie

De definitie van service software

Inhoudsopgave

Software service, oftewel Service as a software (SaaS), is een applicatie waarmee je meer grip hebt op zowel jouw binnen- als jouw buitendienst. Het is een handige en inzichtelijke tool die jou toegang geeft tot alle informatie die je nodig hebt binnen jouw bedrijf. Lees hier de kenmerken, voordelen maar ook waar je op moet letten als het gaat om service software.

Kenmerken van service software

Een service software is dus een handige tool waar je verschillende functionaliteiten mee kunt uitvoeren. Denk hierbij aan:

  • Inzicht in alle handelingen en afspraken binnen één systeem;
  • Toegang tot de software voor zowel de binnen- en de buitendienst als voor jou;
  • De functie om te zoeken en te filteren;
  • In het bezit zijn van actuele informatie;
  • Klanten die op tijd op de hoogte worden gebracht over hun service;
  • Het opslaan van jouw werkbonnen;
  • Het maken van planningen.

De grootste voordelen van service software

Met een service software is dus heel veel mogelijk. Al deze mogelijkheden brengen ook weer flinke voordelen met zich mee.

#1 Tevreden eindklanten

Door te werken met een service software, zoals die van Insezo bijvoorbeeld, breng je jouw eindklant altijd op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Hiermee houd je de klant tevreden. Ben je iets later op een afspraak? Geen probleem, je laat het heel eenvoudig even weten via de software en de klant weet precies waar die aan toe is.

#2 Meer inzicht in jouw binnen- en buitendienst

Geen idee wat zowel jouw binnen- als jouw buitendienst uitvoert? Ja, af en toe word je mondeling op de hoogte gehouden. Maar écht weten wat er op hun planning staat of wat er al gedaan is doe jij niet. Hier helpt een service software bij. Doordat werkbonnen opgeslagen worden in de werkbonnen app binnen jouw service software zie je precies wat er gebeurt binnen jouw bedrijf. Lees hier meer over de functionaliteit werkbonnen app binnen een service software.

Hier moet je op letten als het gaat om service software

Wanneer je gebruik gaat maken van een service software zijn er ook een aantal punten om rekening mee te houden. Zorg er altijd voor dat het bedrijf die de service software aanbiedt te vertrouwen is. Zo zijn er nog wel meer punten waar je op moet letten als je besluit te werken met een service software.

  • Veiligheid: De informatie van jouw bedrijf is belangrijk en vertrouwelijk. Laten we het zo zeggen, het is niet de bedoeling dat jan en alleman de informatie over jouw bedrijf heeft. Kijk dan ook goed of de aanbieder met wie jij in zee gaat een goed beveiligingssysteem heeft.
  • Voorwaarden: Weet waar je aan toe bent als het gaat om de service software. Zomaar je handtekening zetten zonder te weten hoe en wat is nooit een goed idee. Lees de kleine lettertjes en zorg ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan.
  • Oude data: De meeste bedrijven nemen niet gélijk een service software wanneer ze opstarten. Hierdoor is de kans groot dat er veel oude data meegenomen moet worden naar de nieuwe service software. Het zou zonde zijn als de aanbieder van de service software dit niet mogelijk kan maken. Op deze manier gaat er veel (belangrijke) data verloren. Check dit dus altijd even voordat je gebruik maakt van een service software.