Categorieën
Geen categorie

Definitie van Adobe Photoshop

Inhoudsopgave

Photoshop is een programma ontwikkeld door Adobe Systems Incorporated. Er bestaan verschillende Photoshop programma’s waarmee digitale afbeeldingen kunnen worden gewijzigd. De vorm, het licht, de kleur en de achtergrond zijn enkele van de aspecten die met deze tool kunnen worden bewerkt. Met Adobe Photoshop kan dus veel meer gedaan worden, dan alleen tekst op foto zetten. Iemand die simpele veranderingen aan afbeeldingen wil maken, zoals tekst op foto zetten, kan voor een gemakkelijker programma kiezen.

Adobe Photoshop leren

Het is niet gemakkelijk om gelijk mooie afbeeldingen te maken met dit programma, daarom zijn er veel lessen, tutorials en handleidingen op het internet te vinden. Het bedrijf Adobe Systems Incorporated heeft zelf online een verzameling gratis Photoshop tutorials.

Eindeloze mogelijkheden

Personen die het programma goed kennen, kunnen eindeloos afbeeldingen bewerken. Er worden ware kunstwerken gemaakt doormiddel van Photoshop.

Tegenspraak op het gebruik van Adobe Photoshop

Dit programma is gebruikt geworden voor de manipulatie van afbeeldingen voor commerciële, politieke en propaganda doeleinde. In 2008 maakte bijvoorbeeld een geretoucheerde foto van enkele raketlanceringstests in Iran internationaal nieuws. Het gebruik van dit programma roept ook controverse op in de mode en reclame wereld omdat sommige modelfoto’s zo geretoucheerd worden dat ze de realiteit verstoren. Er zijn al verschillende verenigingen die klachten hebben getoond omdat het eetstoornissen zoals anorexia en boulimia kan veroorzaken doordat het een onrealistisch schoonheidsideaal laat zien.

Adobe heeft vele andere programma’s

Adobe Photoshop is uiterst geschikt voor het bewerken van foto’s. Iemand dat een folder wil maken kan dit doen met Photoshop maar ook met een ander programma van Adobe genaamd Indesign. Voor logo’s hebben ze het programma Illustrator.

Aanschaffen van de programma’s

Deze programma’s zijn niet gratis, het zijn immers wel dé professionele foto bewerk programma’s en daar hangt een prijskaartje aan. Als iemand nog twijfelt of het de juiste aankoop zal zijn, is er altijd een proefmaand die iedereen kan uitproberen.

Er zijn mogelijkheden om een pakket van meerdere programma’s van Adobe voor een bepaald bedrag per maand of jaar aan te schaffen. Er is ook een speciale regeling voor studenten, zodat zij voor relatief weinig geld per jaar een Adobe pakket aan kunnen schaffen, waarmee ze toegang krijgen tot heel veel programma’s plus gratis updates.