Categorieën
Reizen

Definitie van Airbnb

Inhoudsopgave

Airbnb is een website waar iemand zijn of haar huis kan verhuren. Echter, is het ook mogelijk om als consument een huis ergens te huren van iemand die het als te zijnde aanbied. Dit gaat dan ook altijd om privé-accommodaties. Zo kan iemand een mooi bedrag bijverdienen aan zijn of haar vakantiehuis of juist lekker goedkoop ergens verblijven.

Airbnb

Airbnb is opgericht in 2008 met als doel mensen vanuit vraag en aanbod aan elkaar te verbinden. Airbnb is dan ook de schakel tussen deze partijen. Airbnb zorgt er namelijk voor via www.airbnb.com dat huurders en verhuurders elkaar kunnen vinden. Bovendien zorgt Airbnb ook voor het stukje marketing en klantenwerving wat nodig is. Airbnb richt zich daarbij alleen op de kortere verblijven. Het gaat dus niet om mensen die langer dan 60 dagen ergens willen verblijven. Het gaat dus dan ook echt om de korte termijn overnachtingen. Dit is dan voor met name de mensen die graag op vakantie gaan of de zakelijke reizigers.

Stad, platteland of provincie

Met Airbnb gaat een wereld voor veel mensen open. Het aantal aanbieders is namelijk enorm. Niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland. Zo zijn er niet alleen accomodaties te verkrijgen in steden maar ook op het platteland en in de provincie. Zo heeft de consument overal waar hij of zij ook maar naar toe wilt altijd wel een mogelijk om ergens te verblijven.

Buitenland

Wanneer iemand dus van plan is om lekker naar Zuid-Frankrijk te gaan maar geen zin heeft in een hotel of een camping is het altijd mogelijk om te gaan voor een Airbnb. Zo kiest men makkelijk voor een accommodatie met een zwembad of andere voorzieningen om vervolgens te genieten van een heerlijke vakantie. Het mooie is dat het ook heel eenvoudig is om een overnachting te nemen als tussenstop via Airbnb. Door de rit te splitsen houdt de consument meer energie over op de aankomst dag in Zuid-Frankrijk en bovendien is het dubbel genieten. Want door deze tussenstop geniet men weer van bijvoorbeeld de stad Nice halverwege. Zo wordt de vakantie nog uitgebreider.

Huren in Apeldoorn

Naast een vakantie in het buitenland is het natuurlijk zeker nu met corona nog een beter idee om in eigen land te blijven. Zo kan de consument heel gemakkelijk kiezen voor om een woning te huren in Apeldoorn bijvoorbeeld. Door deze woning te huren in Apeldoorn geniet men met de luxe van thuis toch van een heerlijke vakantie. De woningen hebben meestal grotendeels dezelfde voorzieningen als die van de consument zelf. De overstap is dan ook makkelijk gemaakt tijdens het huren van een huis of woning in Apeldoorn.