Categorie├źn
Financieel

Definitie van besparen op energierekening

Inhoudsopgave

Lichter in de portemonnee door op vaste lasten te besparen

Kijk goed wat je kwijt kunt zijn voor je energierekening

De energierekening kan altijd goedkoper. De kans is groot dat je momenteel zelfs teveel betaald voor je huidige energierekening. Via easyswitch kun je energie vergelijken. Ook kun je overstappen naar onder andere Nuon. Deze geeft hoge overstapkortingen waarbij je zo 200 euro terug kan krijgen. Natuurlijk kun je thuis ook het een en ander doen om te besparen op de energierekening. Je kunt in plaats van een cv-installatie kiezen voor een gezellige sfeervolle hout gestookte kachel. Deze vallen in stookkosten meestal een stuk lager uit. Ook een goede isolatie zorgt ervoor dat warmte niet meer uit de woning kan ontsnappen. Hoe minder de woning is geïsoleerd hoe makkelijker warmte naar buiten kan glippen en hoe harder de kachel moet draaien om de woning warm te maken. Dit is terug te zien op de jaarlijkse energierekening en niemand wordt daar dus vrolijk van. Voor lampen kun je kiezen voor sfeervolle ledverlichting met een A of A+ label voor weinig stroomgebruik. Ook kaarsen in plaats van lampen zijn gezellig en verbruiken helemaal geen energie. Wil je echt ecologisch en goedkoop uit zijn? Kies dan voor groene stroom en zonne-energie. Deze energie is zeer duurzaam en daarbij valt de jaarrekening een stuk lager uit dan met aardgas en grijze stroom.

Zonnepanelen plaatsen

Zonnepanelen zijn wel een investering maar daarvoor krijg je een lage jaarnota terug. Je kunt met groene en duurzame energie dus ook veel geld besparen. Zonne-energie is in Nederland niet van mindere kwaliteit dan in een warm zonnig land. De zon schijnt in Nederland dan wel vaker achter de wolken. De Uv-straling is sterk genoeg om jouw kranen te voorzien van warm water en jouw verwarming tot een aangename temperatuur te laten komen. Omdat zonne-energie opgewekt is door de natuur komen er geen productiekosten van te pas zoals bij aardgas en grijze stroom. Ook is er een stuk minder Co2 uitstoot bij de productie van zonnepanelen. Ze staan tevens ook nog mooi op de woning door het strakke design en spiegelende look. Het is dus goed voor het milieu. Veel nieuwbouw is tegenwoordig voorzien van zonne-energie. Er zijn vaak ook geen gasaansluitingen meer nodig. Zonne-energie wordt via een generator omgezet in stroom. Alles werkt daardoor elektrisch. Gas is hierdoor verleden tijd en gas is een stuk duurder dan stroom per kubieke meter.

Wees zuinig met energie

Zorg voor apparaten in de woon en slaapkamer die voorzien zijn van een A of A+ label. Zo weet je altijd dat deze apparaten een stuk minder stroom verbruiken. Een wasmachine bijvoorbeeld is ook zuiniger. Toch helpt het om de was niet te vaak te doen. Doe liever een grote was dan kleine was. Kies voor een waterbesparende douchekop en kraan. Laat anders de kraan kort lopen en doe de afwas met de hand. Ook het gebruik van een vaatwasser zorgt voor meer stroomgebruik dan een vaatwasser. Alle kleine beetjes helpen voor een lage jaarnota.