Categorieën
Geen categorie

Definitie van cutten

Inhoudsopgave

Cutten is een proces dat een gevolg is van een bulk. De sporters weten wat hiermee wordt bedoeld, andere misschien niet. Je zou cutten ook droog trainen kunnen noemen. Als je gaat cutten is het doel dat je jezelf stelt dat je een bepaald vetpercentage wilt terugdringen. Stel dat je op 20% vetpercentage begint, dan wil je bijvoorbeeld naar 13% of 14% gaan.

Er is wel degelijk een verschil tussen afvallen en zoveel mogelijk gewicht kwijt raken en cutten. Afvallen gaat een stuk sneller, waarschijnlijk zelfs 2x zo snel als cutten. Het nadeel van normaal afvallen is dat je in het proces ook erg veel spiermassa verliest, en dat is als sporter het laatste dat je wilt. Daarom ga je dus op een ‘gezondere’ manier afvallen. Dit noemt men dus cutten.

Zelf gaan cutten?

Heb je voor jezelf besloten dat jij van start wilt gaan met cutten, dan moet je jezelf even goed inlezen. Kennis over eigen lichaam is hier van belang. Weet wat je weegt, hoe je lichaam werkt en hoe je spieren functioneren. Goed cutten gaat eigenlijk altijd gepaard met krachttraining, of dit nu thuis of in de sportschool is. Een sportschema helpt. Op deze manier haal je er het meeste uit. Maar alleen met trainen kom je er niet…

Voeding is key

Misschien is je voeding het belangrijkste aspect gedurende jouw cut. Het is echt essentieel dat je let op wat je wel en niet eet. Je kunt jouw favoriete snack bij de friettent of McDonalds wel vergeten deze periode, het is tijd om gezond te doen. Er zijn genoeg gerechten die je voor jezelf kunt berijden. Dit hoeven echt niet allemaal vegan recepten te zijn hoor, maar gezond zijn ze wel.

Voor een cut is het noodzakelijk om veel eiwitten binnen te krijgen. Vaak moet je jouw eigen lichaamsgewicht aan eiwitten zeker binnen krijgen op een dag. Hoe je dit makkelijk kunt doen? Kip!
Je kunt namelijk super veel met kip. Je kunt het eten in combinatie met rijst en broccoli of je maakt bijvoorbeeld een lekkere salade met teriyaki saus en taugé, beide heerlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *