Categorieën
Zakelijk

Definitie van Easy Select

Inhoudsopgave

Easy Select van TestGroup is een efficiënte en toegankelijke oplossing voor werkgevers om kandidaten te beoordelen tijdens het sollicitatieproces. Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, biedt het e-assessments die inzicht geven in de geschiktheid van kandidaten, het team en de organisatiecultuur. Hierdoor kunnen werkgevers snel en weloverwogen beslissingen nemen bij het selecteren van de beste kandidaten voor hun organisatie.

Wat is Easy Select?

Easy Select, ontwikkeld door TestGroup, biedt werkgevers een gebruiksvriendelijke en efficiënte manier om kandidaten te beoordelen tijdens het sollicitatieproces. De e-assessments zijn wetenschappelijk onderbouwd en verschaffen waardevolle inzichten om gefundeerde beslissingen te nemen.

Easy Select vermindert het risico op een ‘bad hire’ en zorgt voor een goede match tussen kandidaat, team en organisatiecultuur. Het biedt inzicht in de persoonlijke succesfactor van de kandidaat, de compatibiliteit met het team en de afstemming met de organisatiecultuur.

Het grootste voordeel van Easy Select is dat het zonder training of dure consultant kan worden ingezet. Met deze oplossing kan het wervingsproces vlotter en sneller verlopen.

Easy Select in een notendop:

Easy Select helpt bij het snel inschatten van de geschiktheid van een kandidaat voor een bepaalde functie. TestGroup biedt verschillende testen, zoals de Big Five persoonlijkheidstest, capaciteitentest of loopbaanscan. Hierdoor kunnen recruiters en HR-medewerkers een doordachte keuze maken bij het selecteren van de ideale kandidaat.

The Bridge AI, de interviewsoftware van TestGroup, is een hoogwaardige online interviewtool die gebruik maakt van kunstmatige intelligentie en wetenschappelijke inzichten. De test bestaat uit drie open vragen die worden samengesteld op basis van de functie. Het rapport is vrijwel direct beschikbaar na de beantwoording van de vragen en bevat informatie over de persoonlijkheidskenmerken, competenties en antwoorden op de open vragen van de kandidaat.

Voordelen van Easy Select werving en selectie

Met Easy Select verkrijg je snel en gemakkelijk inzicht in de geschiktheid van kandidaten. Het online assessment kan overal en altijd worden afgenomen, waardoor het wervingsproces efficiënter verloopt. Door het testen van persoonlijkheid, competenties en intelligentie ontstaat een objectief beeld van de kandidaat, wat helpt bij het nemen van de juiste beslissing.

Easy Select levert een helder en compleet rapport op, waarmee je snel de juiste keuze kunt maken. Het gebruik van Easy Select verkleint het risico op een ‘bad hire’ en vergroot de kans op een succesvolle match. Bovendien is het eenvoudig in gebruik en kan het worden aangepast aan specifieke functieprofielen en organisatieculturen.

Aanvullende functies en voordelen

Naast het bieden van een efficiënt en toegankelijk wervings- en selectieproces, biedt Easy Select nog enkele andere voordelen en functies:

  1. Flexibiliteit: Easy Select biedt een breed scala aan testen, zodat je de meest geschikte assessment kunt kiezen voor de specifieke functie waarvoor je kandidaten zoekt.
  2. Tijdsbesparing: Door het gebruik van Easy Select bespaar je tijd in het wervingsproces. Het online platform maakt het eenvoudig om kandidaten te beoordelen zonder lange sollicitatiegesprekken en uitgebreide selectieprocedures.
  3. Kostenbesparing: Easy Select vermindert de kans op het aannemen van de verkeerde kandidaat, wat leidt tot een kostenbesparing op lange termijn. Bovendien is het gebruik van Easy Select voordeliger dan het inhuren van een dure consultant.
  4. Gebruiksgemak: Easy Select is ontworpen met het oog op gebruiksgemak. Werkgevers kunnen het platform zelfstandig gebruiken zonder uitgebreide training of technische ondersteuning.
  5. Continue verbetering: TestGroup blijft Easy Select doorontwikkelen en verbeteren op basis van gebruikersfeedback en recente wetenschappelijke inzichten. Zo ben je altijd verzekerd van een up-to-date en effectief wervings- en selectieproces.
  6. Maatwerk: Easy Select kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van jouw organisatie en functieprofielen. Hierdoor ben je in staat om een wervings- en selectieproces te creëren dat perfect aansluit bij de unieke kenmerken van jouw bedrijf.

Conclusie

Samenvattend is Easy Select van TestGroup een veelzijdige en gebruiksvriendelijke oplossing voor werkgevers die hun wervings- en selectieproces willen optimaliseren. Met de wetenschappelijk onderbouwde e-assessments, flexibiliteit en tijdsbesparing helpt Easy Select bij het vinden van de beste kandidaten die passen binnen de organisatiecultuur en het team.