Categorieën
Financieel

Definitie van een budgetbruiloft

Inhoudsopgave

Je komt het woord steeds vaker tegen, een budgetbruiloft. Maar wat bedoelen ze hier mee? Eigenlijk zegt de naam het al. Het is een bruiloft tegen een laag budget. Bij een droombruiloft denk je meestal aan een peperdure trouwjurk, een toplocatie en een groot feest. En natuurlijk een fantastische huwelijksreis na het voltrekken van het huwelijk. We hoeven niemand te vertellen dat hier een hoog prijskaartje aanhangt. Al deze wensen zijn helaas niet beschikbaar voor bruidsparen met een laag budget. Maar voor deze paren is een budgetbruiloft ideaal. Het is een droombruiloft zonder hoge kosten.  Natuurlijk zul je een aantal compromissen moeten sluiten. Een huwelijksreis naar Fiji zal er niet in zitten. Maar ook met een laag budget kun je de mooiste dag van je leven op als een droom beleven. Een aantal tips om een budgetbruiloft te organiseren:

Probeer te besparen om een aantal dingen

Al na je verloving is het aan te raden zo veel mogelijk geld opzij te leggen. Probeer dus op een aantal dingen te besparen. Eventjes geen dure dagjes uit of minder vaak uiteten of een terrasje. Dit geld kun je opzij leggen voor je bruiloft.

Hoe ziet jouw ideale bruiloft er uit? Wil je trouwen in een kasteel? Of ergens omringd door de natuur? Hoeveel gasten wil je uitnodigen? Hoe moet de taart er uit zien? En het belangrijkste misschien: hoe ziet jouw droomjurk er uit? Fantaseer over je ideale bruiloft en ga alvast kijken wat dit zou kosten. De kans is groot dat het ver boven je budget ligt, maar een compromis sluiten is vaak goed te doen. In plaats van in een kasteel trouwen, kun je buiten het kasteel trouwen. Staat prachtig op de foto’s met een kasteel op de achtergrond. Kijk ook eens goed rond in je familie- en vriendenkring. Ken je iemand die prachtige taarten kan bakken? Of een goede fotograaf? Voor jouw dag willen ze vast wel tegen een vriendenprijsje een taart bakken of fotograferen.

Goedkope trouwjurken zijn ook prachtig!

Trouwjurken zijn erg duur, dat heb je vast wel ondervonden. Gelukkig zijn er op voldoende plekken goedkope trouwjurken te vinden. Zo is er een bruidswinkel in Uden met veel schitterende goedkope trouwjurken. De jurken zijn niet goedkoop omdat ze er niet mooi uitzien. Nee, ze zijn goedkoop omdat ze niet de laatste mode zijn. En geef nou toe: niemand weet wat de laatste mode in bruidskleding is. Dus ga eens langs een bruidswinkel met goedkope trouwjurken. Ook als denk je van niet, de kans is groot dat je er je droomjurk vindt. En dat tegen een veel goedkopere prijs dan in dure winkels.