Categorie├źn
Geen categorie

Definitie van een serre

Inhoudsopgave

Je hebt ze vast wel eens gezien bij het huis van je vriend, vriendin of klasgenoot. Deze glazen, kasachtige aanbouw die vast zit aan de tuin en het huis. Deze aanbouw, oftewel serre met een mooi woord, is een veel voorkomende uitbreiding van het huis. Kenmerkend aan een serre is dat deze voor het grootste deel bestaat uit glas. Serres dienen eigenlijk als een soort tuintje voor de minder warme dagen. Doordat alles doorzichtig is kun je genieten van je tuin terwijl jij lekker warm zit, ideaal!
Je kunt een serre dan ook inrichten als een standaard tuin. Het is heel normaal om plantjes of buitenmeubels van outsidemeubelen.nl in je serre te zetten.


De voordelen van een serre

Het hebben van een serre brengt veel voordleen met zich mee. Als serre-eigenaar profiteert jij onder andere van:

  • Een plekje voor jezelf
  • Een verwarmd stukje tuin
  • Meer lichtinval in je woning
  • Meer woonoppervlak
  • Een stijging in de waarde van het huis


Vooral die laatste kan erg interessant zijn. Hoewel het aanbouwen van een serre niet bepaald goedkoop is, krijg je er wel een stukje waardevermeerdering voor terug. Meer over de kosten van een serre lees je hier onder.

Wat kost het om een serre aan te bouwen?

Ben jij van plan om een serre te gaan aanbouwen, waar moet je dan precies aan denken? Ten eerste moet je rekening houden met een kostenplaatje van om en nabij de 10.000 euro. Dit is eigenlijk de standaard prijs voor een serre met de afmeting van 3 bij 3 vierkante meter. Hoe groter oppervlak jij wilt, hoe meer je betaald. Je zult niet de eerste zijn in Nederland die een serre van 3 bij 6 vierkante meter laat bouwen bijvoorbeeld. In dit geval loopt de prijs wel zwaar omhoog en moet je eerder denken aan 25.000 euro. Dit heeft niet alleen te maken met de afmeting te maken, maar ook alle materiaalkosten zitten hier in verwerkt. Zoals eerder vermeld voegt de serre wel meer toe aan de waarde van het huis, dus je zou het als een investering kunnen beschouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *