Categorieën
Geen categorie

Definitie van een steakhouse

Inhoudsopgave

Een steakhouse zal voor sommige internationale reizigers onder ons wel bekend klinken. Steakhouses zijn namelijk overal in Amerika te vinden. Een steakhouse is een restaurant waar vooral steak en bief wordt geserveerd met andere bijgerechten. Lees verder om alles te weten te komen over wat een steakhouse precies is.

Geschiedenis

Eerst stonden steakhouses bekend als ‘chophouses’ in Londen rond het jaar 1690. Dit ontwikkelde zich langzaam door tot de restaurants die we nu kennen. In het midden van de negentiende eeuw werden deze restaurants ook erg populair in Amerika. Ze werden toen vooral gebruikt als restaurants waar u ‘gewoontjes’ kon eten zonder andere poespas. Het doel van steakhouses was echt het serveren goede kwaliteit bief en ander vlees. In New York werden deze restaurants erg populair, wat ze vandaag ook nog steeds zijn.

Verspreiding

Hedendaags telt de Verenigde Staten duizenden steakhouses. Dit geld ook voor vele landen in Europa. De Ieren en Engelsen houden bijvoorbeeld ook ontiegelijk veel van het bezoeken van dit soort vlees restaurants. In de Verenigde Staten heeft men veel verschillende soorten vlees restaurants. Zo ziet u steeds meer duurdere en ‘up-scale’ steakhouses in Amerika. In New-York ziet men ook dat er steeds meer belang is voor goede kwaliteit van het vlees en dat hier een duur prijskaartje aanhangt. Zo ziet men ook dat er steeds duurdere combinaties gemaakt worden met bief. Denk aan kaviaar samen met een ossenhaasje.

Ook ziet men dat ‘wagyu’ steeds populairder word in de vleesindustrie. Wagyu komt van een Japanse koe die op een specifieke manier gevoed wordt. Zo krijgen ze speciale granen die er voor zorgt dat het vlees van topkwaliteit blijft. Wagyu vlees is vooral erg mals en heeft een boter smaak. Het is wel een erg kostbaar proces om wagyu te maken, dus dit zal u bijna alleen maar kunnen vinden bij wat duurdere steakhouses.

Nederland

In Nederland zelf kennen we nu ook steeds meer vlees restaurants. Zo is een steakhouse in Rotterdam bezig om hun passie voor vlees met heel Nederland te delen. Het steakhouse in Rotterdam is dan ook van mening dat het steeds meer populair zal worden in Nederland. Mensen eten misschien wel wat minder vlees, maar dit betekent niet dat ze niks meer om een goed stuk kwaliteit bief geven. Mensen gaan juist veel vaker voor een goed stuk bief in plaats van een van de supermarkt. Dit betekent dat er juist erg veel mogelijkheden voor steakhouses zijn in Nederland tegenwoordig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *