Categorieën
Geen categorie

Definitie van fulfilment

Fulfilment is eigenlijk een verzamelnaam voor een aantal werkzaamheden. Deze werkzaamheden richten zich op de logistiek. Denk hierbij aan het inpakken, verzenden en bezorgen van bestellingen voor webshops. Veel webwinkels maken gebruik van fulfilment. Dit komt omdat zij vaak niet de opslagcapaciteit of de verzendingsmethodes hebben om alles voor hun eigen rekening te nemen. Door de grote hoeveelheid webshops die er in Nederland opkomen is er dus ook een opkomende markt voor fulfilmentcentrums.

Stap voor stap

Spullen komen binnen bij het fulfilment center, dat is stap 1. Een fulfilment center is bijna hetzelfde als een warenhuis. De werknemers van het fulfilment center staan meteen klaar om de vracht uit te laden en alles op de goede plek op te bergen. Hier heeft zo’n fulfilment center vaak een groot magazijn voor.

Het magazijn van een fulfilment center is vrij divers ingedeeld. Er moet immers de mogelijkheid zijn om verschillende soorten goederen op te slaan. Er komt namelijk van alles en nog wat binnen. De vracht kan bestaan uit breekbare elektronische apparatuur, kleding of accessoires. Elke categorie heeft een eigen plekje in het magazijn.

Dan komt er een stukje order picking aan te pas. De werknemers gaan dan de juiste producten bij de bestelling toevoegen. Zeker wanneer een webshop aangeeft bestellingen binnen 1 á 2 werkdagen te leveren moet dit snel en accuraat gebeuren.

Nadat de juiste producten aan de juiste bestelling is gekoppeld en het tijd om te gaan inpakken en verzenden. Ook dit gebeurd binnen de muren van het fulfilment center. Ook hier geldt weer dit dat op verschillende manieren gebeurd. Een televisiescherm moet bijvoorbeeld anders verpakt en verzonden worden dan een bestekset. Soms heb je aan een doos genoeg, maar een andere keer heb je hulp nodig van een pallet.

Alles ingepakt? Dan ben je klaar voor verzending. Een fulfilment center gaat een samenwerking met een transportbedrijf aan om dit te regelen. Die zorgen er dan weer voor dat alle bestellingen op tijd bezorgd worden op het goede adres.

Met al deze voordelen is het niet vreemd dat zoveel webshops hun logistiek uitbesteden aan een fulfilment bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *