Categorieën
Eten & drinken

Definitie van groente roerbakken

Roerbakken is het op hoge temperatuur bereiden van ingrediënten. Het is een goed alternatief voor het koken of stomen van groenten, fruit en bijvoorbeeld rijst of pasta. Vaak wordt gebruik gemaakt van een wokpan, waarbij de wokpan op een hoog vuur verwarmd wordt. Je kunt een aantal druppels water in de pan laten vallen, om te kijken of de pan klaar is om gebruikt te worden. De druppels moeten bij het raken van de pan direct verdampen. Vervolgens wordt één eetlepel olie aan de pan toegevoegd, waarin de verschillende ingrediënten geroerbakt kunnen worden. Zorg dat de volledige onderzijde van de pan van een dun laagje olie is voorzien. Het voorkomt het aanbakken van de verschillende ingrediënten.

Hoe lang moet je groente roerbakken?

Groente roerbakken hoeft niet lang te duren! Vaak worden eerst stukjes vlees of vis aan de hete pan toegevoegd. Gevolgd door verschillende harde groenten. Je kunt bij harde groenten denken aan sperzieboontjes, broccoli en bijvoorbeeld bloemkool. Voeg de slappere groenten en bijvoorbeeld kruiden pas op het laatste moment toe. Deze slappere ingrediënten hoeven niet langer dan twee tot drie minuten geroerbakt te worden. Zou je dit wel doen, dan loop je het risico dat de groenten al snel erg slap worden. Hetgeen je juist wilt voorkomen bij groente roerbakken!

Voordelen van groente roerbakken

Het roerbakken van groente biedt verschillende voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat de groenten hun knapperige textuur behouden. Zeker bij de roosjes broccoli of bloemkool is dit erg lekker! Een ander belangrijk voordeel van groente roerbakken is het behoud van de vitamines in deze groenten. Zeker bij het koken van een groente kunnen de vitamines al snel verloren gaan. Iets wat je logischerwijs wenst te voorkomen. Je kunt bij het roerbakken van een groente gebruik maken van een lekkere woksaus. Zo geef je het gerecht nog meer smaak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *