Categorie├źn
Geen categorie

Definitie van HDMI

Inhoudsopgave

Als je eens zelf op zoek bent geweest naar een nieuwe televisie, een soundbar of een spelcomputer dan moet je wel eens de term HDMI tegengekomen zijn. HDMI is de afkorting voor High-definition Multimedia-interface, een HDMI kabel zorgt voor digitale video- en audiosignalen. Doordat de signalen zonder samendruk worden overgedragen is bij de HDMI de geluids- en beeldkwaliteit veel beter dan bij een SCART kabel.

Verschillende soorten HDMI

Er bestaan twee soorten HDMI-versies, natuurlijk omdat de ontwikkelingen binnen beeld en geluid niet stil staan evolueert ook de HDMI mee. De meeste spelcomputer en Blu-ray spelers hebben een hoge kwaliteit waardoor de oudere HDMI-versies hier niet gebruikt kunnen worden.

  • HDMI 2.0

Bij een HDMI 2.0 is het mogelijk om 4k beelden in 50 of 60 Herz over HDMI te versturen.

  • HDMI 2.1

In 2019 is de nieuwe versie van de HDMI uitgebracht, de HDMI 2.0 dus. De HDMI 2.1 heeft een ondersteuning van 8k tot 120 en biedt nieuwe en betere audioformaten.

Backwards compatible

Alle HDMI-versies tegenwoordig zijn backwards compatible. Dankzij de backwards compatible is het mogelijk om een oudere Blu-ray speler of oudere spelcomputer aan te sluiten aan een televisie met een nieuwere HDMI-versie.

Een HDMI kabel kopen

Je kan online en in de elektro winkels een HDMI kabel gunstig kopen, een HDMI kabel hoeft niet altijd duur te zijn. Wanneer je een HDMI kabel gunstig gaat kopen hou je best rekening met welke HDMI-aansluiting jouw televisie heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *