Categorieën
Huis & tuin

Definitie van herstofferen

Inhoudsopgave

De vraag naar herstoffeerders is in de afgelopen decennia fors afgenomen. Hier kan echter verandering in komen met de verdere verduurzaming van de samenleving voor de deur. Herstofferen is niets anders dan het opnieuw bekleden van een textiele voorwerp zoals een bank. Vergeleken met een produceren en kopen van een nieuwe bank produceert het herstofferen van een bestaand meubelstuk minder C02-uitstooten is daardoor een duurzamere manier om een uniek uitziend meubelstuk te ontvangen.

Wat betekent herstofferen?

Bij het stofferen bekleed iemand een voorwerp met nieuw textiel. De eerste stoffering wordt aangebracht bij het maken van een voorwerp of meubel in de fabriek. Ben je niet meer tevreden over het uiterlijk van een voorwerp, dan kun je deze laten herstofferen. Dit betekent dat de oude stof van het voorwerp wordt afgehaald en een nieuwe stof met een gewenste kleur en textuur wordt aangebracht.

Waarom herstofferen mensen hun producten?

Mensen kiezen ervoor een voorwerp zoals een bank te herstofferen wanneer deze te veel (emotionele) waarde heeft om niet meer te gebruiken, maar ze graag een ander uiterlijk van het voorwerp wensen. Zo worden vaak antieke pronkstukken of unieke designer meubels gestoffeerd. Het voordeel van een meubelstuk herstofferen is dat je de gewenste textuur en kleur kan doorgeven. Je kunt vaak een keuze maken uit een collectie van talloze stoffen en kleuren in alle prijsklassen. Zo ontvangt je na afloop een op maat gemaakt, uniek nieuw ameublement.

Wat zijn de kosten voor het herstofferen van een meubel?

Door het arbeidsintensieve proces van het herstofferen van een meubel kunnen de kosten hoog oplopen. Sommige mensen kiezen er dan toch voor om een nieuw meubel aan te schaffen. Een meubelstoffeerder heeft gemiddeld een week nodig om een bank te herstofferen met nieuwe bekleding. De stoffeerder moet namelijk eerst voorzichtig de oude bekleding losmaken. Deze zit vastgemaakt met scherpe haakjes die de bank zouden kunnen beschadigen. Door secuur en langzaam te werk te gaan blijft de bank intact. Bovendien ontvang je van de stoffeerder ook de rekening voor zo’n 15 tot 20 centimeter nieuw kwaliteitsstof. Vakmensen met jarenlange ervaring zoals deze stoffeerder in Sittard garanderen dat jouw meubel niet beschadigd wordt tijdens het proces van herstofferen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *