Categorieën
Financieel

Definitie van hex

Inhoudsopgave

Tekst en getallen kunnen in een computer worden gecodeerd als patronen van binaire cijfers. Hexadecimaal is een snelkoppeling om binair weer te geven. ASCII en Unicode zijn belangrijke tekensets die als standaard worden gebruikt.

Hexadecimaal

Hexadecimaal (of hex) is een basissysteem 16 dat wordt gebruikt om de weergave van binair te vereenvoudigen. Een hexadecimaal cijfer kan elk van de volgende 16 cijfers zijn: 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A B C D E F.

Elk hexadecimaal cijfer geeft een 4-bit binaire reeks weer.

Dit betekent dat een binair getal van 8 bits kan worden geschreven met slechts twee verschillende hex-cijfers – één hex-cijfer voor elke nibble (of groep van 4 bits). Het is veel gemakkelijker om getallen te schrijven als hex dan als binaire getallen.

Bijvoorbeeld:

11010100 in binair zou D4 in hex zijn
FFFF3 in hex zou zijn 11111111111111110011 in binair

HEX als cryptomunt

HEX is de eerste Blockchain CD’s, bekend als Certificaten van Deposito’s of Time Deposits, zijn triljoenen dollars waard. CD’s zijn meer waard dan goud, credit card maatschappijen, en contant geld. Bekijk hier de koers van HEX.

HEX is de eerste cryptocurrency in de wereld met een grafiek van zijn toekomstige gelockte voorraad. Je kunt zien wanneer grote inzetten in de toekomst zullen vervallen en er omheen plannen.

CD’s, bekend als Certificaten van Deposito’s of Time Deposits, zijn Triljoenen dollars waard. CD’s zijn meer waard dan goud, credit card maatschappijen, en contant geld. Hex is de eerste die dit binnen de cryptomarkt aanbiedt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *