Categorieën
Geen categorie

Definitie van houtafval

Inhoudsopgave

Hout afval is het hout dat na bijvoorbeeld een klus project of tuin project vrij komt. Een kleine hoeveelheid houtafval is gemakkelijk om kwijt te komen tussen jouw gewone afval maar als je een groter project hebt dan is het misschien beter om een houtafval container huren.

Er zijn uiteraard heel veel verschillende soorten hout en daarom wordt dit ook ingedeeld in verschillende categorieën, lees hieronder over de categorieën en welk hout waaronder valt.

Er zijn verschillende soorten houtafval dus er zijn ook verschillende categorieën:

Al het hout valt onder een bepaalde categorie, waarom dit is zal onder verder uitgelegd worden:

Categorie 1: A hout

Dit is onbewerkt en onbehandeld, niet geïmpregneerd afval hout. In deze categorie valt hout dat nog van goede kwaliteit is en goed gerecycled kan worden.

Categorie 2: B hout

Dit is de meest voorkomende afvalsoort. Veel afvalhout wordt gecategoriseerd onder B hout, denk hierbij aan geverfd, gelakt, niet-geïmpregneerd, geperst hout en nog veel meer.

Categorie 3: C hout

Dit is de meeste milieu onvriendelijke hout soort. Onder deze categorie valt geïmpregneerd hout, hout dat is bewerkt met bepaalde stoffen waarmee de gebruiksduur van het hout wordt verlengd. Hierbij kun je denken aan bielzen en schuttingen.

Een houtafval container huren

Als je een houtafval container huren gaat is het wijs om van te voren te bedenken, in welke categorie het houtafval dat vrijkomt valt.

Gelukkig mag al het A en B hout meestal in dezelfde container worden ingezameld, ook geplastificeerde hout soorten, multiplex en meubilair mogen ook in de container. Alle schroeven, spijkers en bouten van kleiner dan 10mm mogen ook in de container erbij.

Het heeft allemaal te maken met recycling

Het heeft namelijk alles met recycling te maken. In veel gevallen kan A hout en B hout goed gerecycled worden. Als B hout in een te slechte staat is om gerecycled worden, dan wordt het meestal gebruikt als brandstof voor energiecentrales.

C hout kan niet gerecycled worden en zal, afhankelijk van het materiaal waarmee het bewerkt is, vernietigd worden of net zoals B hout, gebruikt worden als brandstof voor energiecentrales.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *