Categorieƫn
Geen categorie

Definitie van hypotheek

Inhoudsopgave

Een Hypotheek is een lening met een onroerend goed als onderpand. Dit betekent dat je een lening neemt om een huis of andere woonruimte te bekostigen. Het grootste gedeelte van de huizenkopers maakt dan ook gebruik van deze lening om het huis te kunnen bekostigen.

Voordelen van een hypotheek

Zonder hypotheek zou het haast onmogelijk worden om een huis te kunnen kopen. Al snel kost een huis 300000 euro of meer en dat hebben niet veel Nederlanders op hun spaarrekening staan. Een hypotheek is daardoor een perfecte oplossing om alsnog een huis te kunnen bekostigen. Hypotheken kun je afsluiten bij verschillende geldverstrekkers door het hele land verspreid. Onder andere de Rabobank biedt hypotheken aan. Je hebt veel verschillende hypotheken die we hieronder verder toelichten.

Startershypotheek

Deze hypotheek soort is speciaal voor mensen die nog nooit eerder een huis hebben gekocht. Bij deze hypotheek zal je veel begeleiding krijgen van een adviseur en zal hij of zij je allemaal informatie geven waar je op moet letten. Dit is in ieder stad of dorp toe te passen. Wil je bijvoorbeeld in Almere wonen? Dan is een hypotheekadviseur Almere makkelijk te krijgen door gebruik te maken van deze hypotheek vorm. Je zal dan op ieder moment antwoord kunnen krijgen op je vragen en hoeft je daardoor minder zorgen te maken.

Verhuurhypotheek

Deze soort hypotheek is toegankelijk wanneer je ervoor kiest om een pand te kopen met als doel dit onder te verhuren. Voor een verhuurhypotheek heb je wel meer eigen geld nodig en zal je daardoor dus meer geld moeten inleggen. Het voordeel van deze hypotheek is dat je na een aantal jaar het geĆÆnvesteerde bedrag hebt terugverdient en dat je geld gaat verdienen aan de huur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *