Categorieën
Sport

Definitie van jumping fitness

Inhoudsopgave

Jump fitness is een training waarbij je veel verschillende springbewegingen maakt op een kleine trampoline. Doordat een avyna trampoline elastische vering heeft train je eigenlijk al je spieren, maar dit doe je zonder het belasten van je gewrichten. Er zijn verschillende plekken in Nederland waar je een jumping fitness les kan volgen en kan uitproberen. Het zou in begin namelijk zwaar kunnen zijn omdat het nogal intensief is. Een jumping fitness training zorgt voor een verbeterde balans en coördinatie van het lichaam. Tijdens de training luister je ook naar energieke muziek terwijl je de oefeningen uitvoert.

Hoe ziet een les eruit

Misschien ben je na de uitleg van wat jumping fitness is wel geïnteresseerd. Daarom gaan we je nu vertellen hoe zo’n jumping fitness les eruit ziet. Als eerste begin je natuurlijk met een warming-up. Hierbij spring je op rustige muziek en doe je opwarm oefeningen op een avyna trampoline. Hierna begint de muziek eigenlijk steeds meer energieker te worden waardoor je ook sneller wilt springen op de beat. Er zijn natuurlijk ook verschillende springtechnieken die je kunt uitvoeren en de ene past beter bij de beat dan de ander. Als je je warming up hebt gehad is tijd om je ook bezig te houden met je buikspieren en je armen. Je buikspieren train je door met je rug op de trampoline te gaan liggen en vervolgens de oefeningen uit te voeren. Het is een redelijk zware training maar geen een spiergroep wordt verwaarloosd.

De voordelen van jumping fitness

Als je nog steeds niet bent overtuigd om een lesje jumping fitness te proberen zetten we hier de voordelen op een rij. We beginnen met dat jumping fitness een hoger fun factor heeft. Want hoe leuk is het om samen met je vrienden even een uurtje te springen op een avyna trampoline en lol te hebben en ook nog eens je spieren te trainen.

Ook helpt jumping fitness met het versterken van je rug, buik en bilspieren. Daarbij kan jumping fitness je ook nog eens helpen met het voorkomen van rugklachten. Je hoeft daarbij ook nergens ervaring mee te hebben. De oefeningen zijn namelijk makkelijk voor iedereen beginners of experts.

Je kunt zelf je intensiteit bepalen. Dit is natuurlijk vooral fijn voor beginners die er nog even in moeten komen. Zoals ook al eerder gezegd werkt jumping fitness ook niet zo zwaar op je gewrichten waardoor je ook niet snel blessures oploopt.