Categorieën
Geen categorie

Definitie van kalknagel

Inhoudsopgave

Je hebt vast wel eens gehoord dat iemand last heeft van een kalknagel. Of misschien heb je zelf wel eens een kalknagel gehad. Weet je niet precies wat een kalknagel is, dan leggen wij dat voor jou uit. Wij vertellen je wat een kalknagel is, hoe je kalknagels kunt behandelen en waarom het zo belangrijk is dat je kalknagels behandelt.

Wat is een kalknagel

Een kalknagel krijg je door een schimmelinfectie. Kalknagels worden daarom ook vaak schimmelnagels genoemd. Er zitten bij iedereen op of onder de huid schimmels. Dat kan geen kwaad. Het kan pas kwaad wanneer deze schimmels de huid of nagels binnendringen. Dan ontstaat er namelijk een infectie. Wanneer kunnen deze schimmels de huid of nagels dan binnendringen? Dat kan bijvoorbeeld als je na het douchen je voeten niet goed afdroogt. Schimmels houden namelijk van warme, vochtige plekken. Geef ze daarom niet de kans om je huid of nagels binnen te dringen.

Een kalknagel behandelen

Een kalknagel kun je behandelen. Dat kan op verschillende manieren. Sommige mensen zeggen dat kalknagel behandeld kan worden met azijn, anderen laten de kalknagel weg laseren en weer anderen maken gebruik van een kalknagelbehandeling of kalknagel serum. Dit is ieders eigen keuze en voor iedereen werkt weer wat anders. Je hoeft niet altijd naar een specialist dus. Je kunt wel voor de zekerheid altijd even langs de huisarts gaan. Maar zelf kom je dus ook al een heel eind. Belangrijk is wel dat je hygiënisch bent, want anders is er ook nog de kans dat je andere nagels besmet of een herinfectie krijgt wanneer je de kalknagel behandeld hebt.

Besmettelijk

Een kalknagel is besmettelijk. Daarom is het ook zo belangrijk dat de kalknagel meteen behandeld wordt. Anders kun je andere mensen infecteren of kun je zelf een herinfectie krijgen. Dit wil je natuurlijk voorkomen, en daarom is het belangrijk dat je zo snel mogelijk actie onderneemt. Ook wanneer je geen kalknagel hebt kun je oppassen. Draag bijvoorbeeld slippers bij een zwembad of sauna en draag elke dag droge schone sokken. Al deze kleine dingen kunnen een kalknagel al voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *