Categorieƫn
Eten & drinken

Definitie van klassieke asperges

Inhoudsopgave

De meest bekende bereiding van asperges zijn de klassieke asperges. Van origine worden asperges gegeten met ham, eieren en boter oftewel de klassieke asperges. Eventueel worden daar nog wat gekookte aardappelen bij gedaan of wat gekookte krieltjes. Voor de ham van de klassieke asperges wordt er vaak beenham gebruikt die wordt gesmolten in roomboter. Doe de eieren er los naast of maak er kleine stukjes van en doe deze over de asperges. De hollandaise saus mag ook absoluut niet ontbreken, dit is de saus van dit klassieke recept. Heb je liever afwisseling op de klassieke asperges? Ook dat kan, want tegenwoordig zijn er eindeloze variaties mogelijk. Je kunt zelfs soep maken van asperges of je kunt ze eten met kaas. Zelfs vegan is het mogelijk om asperges te gebruiken.

Bereiden

Om de klassieke asperges te maken heb je niet veel nodig. Kook de klassieke asperges volgens de algemene kookwijze en kook ook meteen de eieren. Of je je eieren zachtgekookt of hardgekookt wilt is aan jezelf. Smelt vervolgens de roomboter op een laag vuur. Kook daarna de krieltjes of aardappelen gaar, als je deze wil gebruiken in het recept. Maak daarna de plakken ham kort warm in een beetje bouillon. Garneer de ham op het bord, leg de gekookte asperges erbij, strooi of leg de eieren erbij. Giet de gesmolten boter over de asperges en serveer met de gekookte aardappelen of krieltjes.

Soep

Zoals net al gezegd kun je ook makkelijk soep maken van asperges. Wanneer het aspergeseizoen is, is deze soep ook vaak zeer geliefd bij Nederlanders. De soep is romig van smaak. Je hebt hiervoor asperges nodig, kip- of groentebouillon, boter, een sjalot, bloem, eierdooiers, room, nootmuskaat en zout. De bereiding is vervolgens ook niet heel moeilijk. Ben je hier benieuwd naar? Dan kun je het recept gemakkelijk opzoeken of je kijkt even op aspergeskoken.info.

Kaas

Ook met kaas kun je asperges bereiden. Het is het lekkerste als je de asperges maakt met Franse kazen. Je hebt over het algemeen voor dit recept verse uitloopeieren nodig, tuinkers, asperges, aardappel en een van je favoriete Franse kazen. De bereiding kan je wederom weer vinden op internet of op aspergeskoken.info.

Anders

Asperges kun je natuurlijk nog op veel meer manieren bereiden dan dat in dit artikel zijn genoemd. Variƫren kan eindeloos. Zoek gewoon op internet naar de mogelijkheden of ga zelf eens experimenteren in de keuken. Hoe je asperges ook maakt, ze zijn altijd lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *