Categorieën
Internet & telefonie

Definitie van maatwerk website

Wat is een maatwerk website?

Een maatwerk website is een website die geheel op maat gemaakt is naar de wensen van de klant. Dat betekent dat er vanuit het niets een webdesign wordt ontworpen die voldoet aan alle wensen van de klant. Dit in tegenstelling tot een website die gemaakt is op basis van een vooraf gekozen design thema.

Aspecten van een maatwerk website

Het bouwen van een volledig op maat gemaakte website vraagt ​​om een ​​andere kostenstructuur en tijdschema dan het gebruik van sjablonen.

Net als bij de sjabloonkoffer heb je nog steeds een grafisch ontwerper en een tekstschrijver nodig.

In tegenstelling tot sjablonen (thema templates) moet je een team van professionals inhuren: een webontwikkelaar om alle functionaliteiten te programmeren, een tester om bugs en fouten te voorkomen, een data-integrator om dynamische gegevens te verzamelen en op te nemen in de website, een SEO-specialist om de website te promoten bij zoekmachines , en een digitale marketingspecialist om klanten te werven. Elke professional voert een specifieke taak uit en moet met elkaar afstemmen.

Met een op maat gemaakte website kan je elke functie en applicatie bouwen die u zich voorstelt. Er zijn geen grenzen aan de online aanwezigheid van uw bedrijf!

Door een site helemaal opnieuw te bouwen, kunt u de toonhoogte gaandeweg aanpassen. Als de gebruikerservaring niet optimaal is in de eerste versie of op marketingniveau wordt het product of de dienst niet goed ontvangen, is het mogelijk om de instellingen van de pagina’s aan te passen en al deze aspecten te optimaliseren in de volgende versie.

De professionals, die een ad-hocsite maken, zijn altijd beschikbaar bij fixes of correcties en kunnen snellere interventietijden garanderen. Bij kritische websites, zoals bijvoorbeeld e-commerce, is tijdigheid een must!

Hoewel de kosten voor het maken van een op maat gemaakte website hoger zijn dan die van een sjabloon, en ook al duurt het langer om die website te bouwen, is het eindproduct precies het product dat uw bedrijf nodig heeft, hoe complex het ook is.

Bron: Maatwerk website Limburg