Categorie├źn
Gezondheid

Definitie van magnetiseren

Inhoudsopgave

Magnetiseren staat ook wel bekend als een energetische behandeling. Deze behandeling valt onder de categorie alternatieve behandelingen en alternatieve geneeswijze. Zoals het woord alternatief al aangeeft is het een behandeling die sterk afwijkt van de normale behandelingen en zorg. Toch hoeft dit nog niet zo slecht te zijn. Voor sommige mensen werken dit soort type behandeling. De methode die bij dit type behandelingen wordt gebruikt is de handoplegging. Zo brengt de behandelaar tijdens de behandeling universele energie over naar de pati├źnt.

Vanuit de natuur

Het magnetiseren is iets wordt de behandelaars wordt gezien als iets natuurlijks. Als mens zou je dit namelijk constant zelf ook doen. Iemand geeft dan zijn of haar eigen energie door aan iemand anders een dier of zichzelf. De behandelaar wordt ook wel een magnetiseur genoemd. Deze persoon geeft dan de energie door. Dit is bij een behandeling niet zijn of haar eigen energie want die is eindig. Dit zou er namelijk tot leiden tot de magnetiseur zelf geen energie meer heeft en zichzelf dus leegmaken en dus ook vermoeid raken. Dar kan dus niet de bedoeling zijn. Vandaar dat een magnetiseur dus niet zijn of haar eigen energie doorgeeft. De energie die wel wordt doorgegeven is die van het universum. Deze energie zou namelijk oneindig zijn waardoor deze dus gewoon gebruikt kan worden. De magnetiseur geeft dus via zijn of haar handen alleen deze energie door.

Nieuwe energie

Door middel van het magnetiseren wordt de energie in het lichaam aangevuld. Voor de behandeling kan het namelijk zo zijn dat er in het lichaam een te kort is aan de juiste energie. Dit zorgt voor scheve verhoudingen binnen het lichaam. Dit zorgt dan voor dat de spanningen die zich in het lichaam bevinden zouden worden verholpen. De nieuwe energie die het lichaam binnenkomt zorgt er bovendien voor dat het lichaam wordt gereinigd. Deze energie zou namelijk ook een helende werking moeten hebben op knelpunten in het lichaam. Naast de pijnpunten die dus worden weggenomen zorgt de energie er ook voor dat mensen veel minder last hebben van vervelende prikkels. Deze prikkels uit de omgeving kunnen namelijk een negatieve invloed op je leven hebben.