Categorie├źn
Vervoer

Definitie van rijlessen

Inhoudsopgave

Een grote stap voor veel mensen is het beginnen met rijlessen, maar wat zijn rijlessen nou precies? Wanneer je wilt leren auto rijden zul je rijlessen moeten nemen. Tijdens de rijlessen zal een instructeur je alles uitleggen over hoe de auto werkt en hoe je deze moet besturen. Wanneer je begint met rijlessen zul je merken dat veel dingen makkelijker lijken dan dat ze in de werkelijkheid zijn. Ook zul je er rekening mee moeten houden dat je meestal ongeveer een jaar bezig bent met rijlessen voordat je op examen mag, daarover straks meer. Je volgt de rijlessen bij een rijschool die bij jou in de buurt ligt. Woon je in Limburg? Dan kun je misschien eens kijken bij driving school Heerlen. Echter dien je zelf onderzoek te gaan doen voor welke rijschool het beste bij jou past.

Het theorie examen

Wanneer je rijlessen volgt zul je op een moment moeten beginnen aan het theorie examen. Zonder het theorie examen met een voldoende te hebben afgerond, kun je geen deel nemen aan het praktijkexamen. Het theorie examen wordt vaak onderschat, minder dan de helft haalt deze toets in een keer. Het is dus van belang om je goed voor te bereiden op het theorie examen. Er zijn rijscholen zoals driving school Heerlen die theorie lessen aanbieden. Hier krijg je de dingen geleerd die in de toets worden gevraagd. Het theorie examen wordt afgenomen bij het CBR. Het theorie examen bestaat uit drie onderdelen.

 1. Gevaarherkenning, gaat over het herkennen van gevaar en wat je moet doen in een situatie.

2. Kennis, hier laat je zien dat je feiten en regels kunt herkennen en benoemen.

3. Inzicht, hier laat je zien dat je regels kunt toepassen en juiste beslissingen kunt nemen.

Het CBR

Zoals hierboven aangeven wordt je theorie examen afgenomen door het CBR, mar wat is het CBR nou precies? Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (het CBR) is een publiekrechtelijk zelfstandig bestuursorgaan. Het CBR is door de Nederlandse minister aangewezen voor de taak verkeersveiligheidstaak: het beoordelen van de rijvaardigheid en medische geschiktheid van bestuurders en de vakbekwaamheid van professionals in transport en logistiek. Het CBR zal zowel je theorie examen afnemen als het praktijk examen. Het maakt niet uit of je bij driving school Heerlen rijles volgt of een andere rijschool, het CBR neemt altijd je examens af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *