Categorieën
Geen categorie

Definitie van semi-automaten

Inhoudsopgave

Autorijden: we doen het tegenwoordig allemaal. Je hebt heel veel verschillende soorten auto’s, maar die auto’s werken niet allemaal hetzelfde. Zo heb je auto’s die handgeschakeld zijn en je hebt auto’s die automaat zijn. Tegenwoordig heb je zelfs semi-automaten. Semi-automaten zijn auto’s die een combinatie zijn van een schakelauto en een automaat. De semi-automaat komt steeds vaker en meer voor, omdat deze vorm de voordelen van een normale auto en een automaat combineert. Je kunt met een semi-automaat ontspannen rijden in de automatische stand. Daarnaast kun je ook overgaan op de schakelstand wanneer je een steile helling op moet. Wanneer je sneller wil optrekken kun je hier ook voor kiezen. Een semi-automaat is nog vrij nieuw en hier zijn ook nog bijna geen lessen in te krijgen. In een automaat echter wel.

Voordelen

Als je leert rijden met een automaat dan zitten daar een aantal voordelen aan verbonden. Zo brengt het een hoop comfort en hoef je dus niet steeds terug te schakelen. Zeker in een file is dit heel erg fijn. Een ander voordeel is de veiligheid. Je kunt je ogen de hele tijd goed op de weg houden, want je hoeft niet te schakelen. Als laatste heeft een automaat een hoog bedieningsgemak. Een automaat rijden is dus best handig, maar er zitten ook nadelen aan verbonden.

Nadelen

Als je leert rijden met een automaat dan zitten daar ook een aantal nadelen aan verbonden. Je kunt niet rijden in een handgeschakelde auto, dus als je een keer in een andere auto wil rijden die geen automaat is kan en mag je dat niet. Ook kost een automaatbak meer geld dan een handmatige versnellingsbak.

Hoe werkt het?

Hoe een automaat werkt leer je bij automaat rijschool Leiden of ergens anders in Nederland. De automaat rijschool Leiden of ergens anders in Nederland leert je alles. Een automaat heeft een aantal standen. De standen zijn de N, de P, de D en de R. Ook heb je nog optionele standen. De N staat voor neutraal. Deze stand wordt gebruikt wanneer je kort stil staat en de auto moet blijven draaien. De P staat voor park. Hier zet je de auto in als je geparkeerd staat. De D staat voor drive. Als je wil rijden met de auto zet je de auto in deze stand. De R staat voor reverse. Hier zet je de auto in als je achteruit wil rijden.

Tips

Als je de eerste keer in een automaat gaat rijden kan dat wennen zijn. Laat het rempedaal niet los als de auto stil moet blijven staan. Als je de rem los laat begint de auto namelijk meteen te rijden. Zuiniger rijden? Dan kun je het gaspedaal een klein stukje omhoog laten komen als je de juiste snelheid hebt bereikt. De auto gaat dan automatisch naar een hogere snelheid. Als laatste kun je afremmen op de motor. Dat is goed voor het milieu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *