Categorieën
Marketing

Definitie van SEO en SEA

Inhoudsopgave

Als ondernemer kom je regelmatig in aanraking met de begrippen SEO en SEA. Vaak wordt er gedacht dat deze termen hetzelfde betekenen, maar er zit wel degelijk verschil in. Wel hebben deze termen beiden te maken met zoekmachines, waarbij ze worden ingezet op bijvoorbeeld Google, Bing of Yahoo. In het kort heeft SEO betrekking op de onbetaalde zoekresultaten en SEA op de betaalde zoekresultaten. SEA en SEO uitbesteden wordt regelmatig gedaan, omdat het een wereld is vol met algoritmes, waar niet iedere ondernemer verstand van heeft.

Alles over SEO

SEO staat voor Search Engine Optimization en door middel van deze optimalisatiemethode, zorg je ervoor dat websites of een webpagina zo hoog mogelijk in de zoekresultaten terecht komt. SEO is in tegenstelling tot SEA moeilijker te beïnvloeden. Door SEO is de website makkelijker vindbaar voor mensen, waardoor ze dus uiteindelijk gemakkelijker op jouw website terecht komen als ze zoeken naar bepaalde informatie, producten of diensten.

SEO draagt bij aan de lange termijn strategie van de onderneming, omdat de zichtbaarheid op het internet geleidelijk zal moeten komen. SEO uitbesteden wordt dus veelal gedaan, omdat het veel werk kost om continue nieuwe content te plaatsen en deze te optimaliseren. Het klimmen in zoekresultaten zal ook lange tijd duren, omdat dit niet gaat op basis van financiële investering.

Alles over SEA

Net als SEO heeft ook SEA een afkorting. Deze staat voor Search Engine Advertising, wat gaat over het adverteren in zoekmachines. Wanneer je op Google bijvoorbeeld zoekt naar handdoeken, dan zie je dat de eerste en laatste paar resultaten advertenties zijn. Dit betekent dat het bedrijf achter de website betaald voor deze zoekresultaten door middel van advertenties. Net als SEO uitbesteden wordt ook SEA vaak uitbesteed. Zo moet je bijvoorbeeld nadenken over de juiste zoekwaarden waarop je adverteert.

Waar SEO uit zichzelf zal moeten stijgen, kom je door middel van SEA bovenin te staan op de webpagina van de zoekmachine, zoals Google. Men zal als eerste deze link zien, waardoor de kans groter is dat men klikt op deze link. Wel is het uiteraard zo, dat wanneer je stopt met het betalen van de advertentie, de advertentie direct verdwijnt. Hiermee verdwijnt dus ook jouw zichtbaarheid als bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *