Categorieën
Reizen

Wat is een skibox eigenlijk?

Inhoudsopgave

In de winter zie je ze het meest. Aerodynamisch gevormd zoeven ze je voorbij, goed vastgezet op het dak van een auto, gevuld met zaken die van A naar B vervoerd moeten worden. We hebben het hier over de skibox, ook wel dakkoffer genoemd. Het is een langwerpige, lage box, die met een handig systeem op een auto bevestigd kan worden. Je kunt er van alles in vervoeren: of je nu op vakantie gaat, gaat verhuizen óf een enorme hoeveelheid boodschappen nodig hebt.

Met je skibox op wintersport

In beginsel, wat de naam al duidelijk maakt, zijn deze boxen ontworpen voor het vervoeren van ski’s. Wintersportgangers met hun eigen skimateriaal hadden niet altijd de ruimte in de auto om ze daarin te vervoeren. Men is begonnen met de ski’s in of zonder plastic zakken op een imperiaal op het dak te vervoeren, maar dat ging helaas niet altijd goed. In een box liggen de ski’s veilig en beschermd tegen alle weersomstandigheden.

Verschillende maten voor verschillende mensen

Aanvankelijk waren de skiboxen langwerpig, tegenwoordig zie je ook kortere modellen voorbij zweven. Want laten we eerlijk zijn: de naam hoeft niet altijd bepalend te zijn voor wat er in vervoerd wordt. Uiteraard worden er ski’s in vervoerd, maar ook een skihelm en skipak passen er ook prima bij. De handschoenen, sjaals en mutsen houden de skietjes lekker op hun plek. De kaas en de melk blijven er ook lekker koel in als je onderweg bent naar de besneeuwde bergen, dus ook die stoppen we erbij. Tegenwoordig zie je ook korte boxen, die slechts de helft van de lengte van het dak bestrijken. Er worden allang niet meer alleen maar ski’s in vervoerd.

Handige laadruimte voor iedereen

Handige laadruimte voor iedereen

Soms zit de auto zo vol, dat je graag nog wat extra ruimte benut. Ga je op zomervakantie en wil je alle zwembandjes en luchtbedden al opgeblazen meenemen? Leg ze er maar in. Jij springt vanuit de auto zo met je luchtbed het zwembad of de zee in.

Ze zijn er in vele kleuren, in veel maten, met allerlei verschillende montagemogelijkheden, in vele merken en in zeer uiteenlopende prijsklassen. Maar we kunnen het erover eens zijn dat de dakkoffer handig is voor iedereen. Extra laadruimte in en op de auto kunnen we bij tijd en wijle allemaal goed gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *