Categorieën
Vervoer

De definitie van een auto

Inhoudsopgave

Een auto is een motorvoertuig dat kan worden gebruikt om personen of dingen te vervoeren. De meeste auto’s hebben een aantal karakteristieke eigenschappen. Zo hebben de meeste auto’s vier wielen. Daarnaast hebben de meeste auto’s een motor. Dit kan een benzine , diesel , of elektrische variant zijn. In een auto zit meestal ook een stuur dat bestuurd door een persoon. In de toekomst zal dit waarschijnlijk veranderen naar een auto die zichzelf bestuurd. Tesla is een autofabrikant die hier al enige tijd mee bezig is. Het bedrijf hoopt een goede zelfstandig rijdende auto te bouwen. Naast Tesla zijn er nog een aantal andere bedrijven bezig met zelfstandig rijdende auto’s.

Andere onzichtbare onderdelen van de auto

Naast dit alles zijn er ook nog een aantal onderdelen in een auto die je niet meteen ziet. Een voorbeeld hiervan is de versnellingsbak. Met dit onderdeel kun je de juiste toeren uit een motor halen. Via de versnellingspook kan een bestuurder dan het aantal toeren van de auto bepalen. Daarbij is het dan ook belangrijk dat er gebruik wordt gemaakt van de koppeling. De koppeling zorgt ervoor dat de tandwielen die zich in de versnellingsbak bevinden op de juiste manier worden aangesproken. Zo bepaald een bestuurder dus de snelheid van de auto. Om de auto af te remmen maakt een bestuurder gebruik van het rempedaal. Dit pedaal is gekoppeld de vier remschijven of trommelremmen die de auto heeft. Zo kan de bestuurder de auto vaart laten minderen.

Waar gebruik je een auto voor?

De auto wordt door veel mensen gebruikt om van A naar B te gaan. Wat A en B is verschilt heel erg. Zo kun je bijvoorbeeld op vakantie gaan met de auto. Dan ga je bijvoorbeeld van Nederland naar Zuid-Frankrijk. Daarnaast kun je ook de auto gebruiken om boodschappen te halen bij de plaatselijke supermarkten of natuurlijk om de kinderen naar school te brengen.

Na gebruik schoonmaken

Wanneer je dan met de auto veel onderweg bent geweest is hij vaak vies. Je kunt er dan voor kiezen om de auto naar een carwash oftewel wasstraat te brengen. Hier wordt de auto dan van buiten gereinigd. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de auto te laten stomen op locatie. Door het stomen van de bekleding van de auto wordt deze weer mooi proper. Zo lijkt het net alsof je hem bij de dealer hebt opgehaald.