Categorieën
Internet & telefonie

Definitie van app

Inhoudsopgave

Wat is een app?

Een app – een afkorting voor applicatie, wordt ook wel een mobiele app genoemd, is een computerprogramma of softwaretoepassing die is ontworpen om te worden uitgevoerd op een mobiel apparaat zoals een telefoon, tablet of horloge.

Toepassing van apps

Apps waren oorspronkelijk bedoeld voor productiviteitshulp, zoals e-mail, agenda en contactdatabases, maar de publieke vraag naar apps zorgde voor een snelle uitbreiding naar andere gebieden, zoals mobiele games, fabrieksautomatisering, GPS en locatiegebaseerde diensten, ordertracering en ticketverkoop. aankopen, zodat er nu miljoenen apps beschikbaar zijn.

Apps worden over het algemeen gedownload van applicatie-distributieplatforms die worden beheerd door de eigenaar van het mobiele besturingssysteem, zoals de App Store (iOS) of Google Play Store. Sommige apps zijn gratis en andere hebben een prijs, waarbij de winst wordt verdeeld tussen de maker van de applicatie en het distributieplatform.

Mobiele applicaties staan ​​vaak in tegenstelling tot desktoptoepassingen die zijn ontworpen om op desktopcomputers te worden uitgevoerd, en webtoepassingen die in mobiele webbrowsers worden uitgevoerd in plaats van rechtstreeks op het mobiele apparaat.

Wat zijn de voordelen van een app laten maken?

Dit zijn de voordelen van een mobiele app laten maken voor het MKB: korte lijn met de klant via hun telefoon, klantbehoud door snellere communicatie en de mogelijkheid om te reserveren.