Categorie├źn
Huis & tuin

Definitie van bankreiniging

Inhoudsopgave

Het reinigen van je bank is belangrijk wanneer je de levensduur van je bankstel wil verlengen. Er zijn banken die je zelf kan reinigen, maar veel banken hebben speciale aandacht nodig. Hiervoor kan een specialist worden ingeschakeld die de bankreiniging onder handen neemt. Bankreiniging valt ook wel onder de definitie meubelreiniging.

Reiniging uitbesteden

Een bank schoonmaken kun je laten doen door een meubelreiniger. Deze heeft een speciale reinigingsmachine, voor elke situatie. Elk type bank dient te worden schoongemaakt met een andere reiniger en met andere middelen. Het natsproeien en droogmaken van een bank zal vaak niet werken, dus een specialist met speciale middelen is hier de oplossing. Het voordeel van het laten reinigen van je bank is dat de bank langer meegaat en dat bacteri├źn en stofmijt verwijderd worden. Wanneer de reiniging uitbesteedt wordt is het van belang dat de klant hier snel bij is. Hoe sneller men erbij is, hoe beter de vlek gereinigd kan worden.

Zelf schoonmaken

Een bank schoonmaken kun je ook zelf doen, als wordt uitbesteden te allen tijde aanbevolen. Wanneer men ervoor kiest om zelf de bank te reinigen, kan hij dat doen door allereerst de bank vrij te maken van kruimels en stof. Bij een textiele bank is het reinigen met shampoo een goede oplossing om de vlek te verwijderen. Door een klodder shampoo aan te brengen en te masseren met een spons zal de vlek verdwijnen. Met een absorberende doek kan daarna de shampoo verwijderd worden.

Als er een penstreep of een andere inktvlek op de bank is gekomen kun je de bank schoonmaken met melk. Door een doekje in melk te drenken en deze vervolgens op de inktvlek te deppen, verdwijnt de vlek op je bankstel. Het vet in de melk zorgt ervoor dat de inkt uit het oppervlak gaat.

Wanneer niks blijkt te werken is er de mogelijkheid om een vlek weg te halen met een strijkijzer. Dit kan men doen door een sopje van heet water met wasmiddel op de vlek te doen. Vervolgens is het belangrijk om een dunne doek over de natte vlek te leggen om hier met een strijkijzer overheen te kunnen gaan.

Onderhouden

Naast de bank schoonmaken is het ook van belang om de bank te onderhouden. Het onderhoud dient regelmatig uitgevoerd te worden en hiervoor zijn er verschillende methodes. Bij een stoffen bank is het bijvoorbeeld van belang dat deze eenmaal per week gestofzuigd wordt en ook het uitschudden van de kussens is belangrijk. Bij een lederen bankstel is het gebruik van een impregneermiddel belangrijk om het leer te beschermen.