Categorieën
Geen categorie

Definitie van BCAA

Inhoudsopgave

BCAA is een supplement dat al populair is sinds de jaren 80. Het supplement wordt vooral gebruikt binnen de fitness en gewichtheffen wereld. Dit supplement komt vooral voor in poeder of capsule vorm en wordt gebruikt als eiwitrijk supplement. Het doel hiervan is dan ook om meer eiwitten binnen te krijgen.

Wat zijn BCAA’s?

BCAA is een spiereiwit soort. Over het algemeen bestaat spiereiwit uit 20 aminozuren, waarvan 9 essentiële en 11 niet-essentiële. De essentiële aminozuren kunnen niet door het lichaam worden aangemaakt en dienen daardoor in je dieet te worden opgenomen. Uit deze 9 essentiële aminozuren, zijn er vooral 3 heel belangrijk: leucine, isoleucine en valine. Het belangrijkste aminozuur van deze 3 is leucine, omdat dit een signaal afgeeft wat de synthese van spiereiwitten aanzet. BCAA’s worden vooral aangetroffen in een groot scala aan supplementen, maar ook in eiwitrijk voedsel kunnen ze voorkomen.

Hoe werken BCAA’s?

Als je een maaltijd eet die rijk is aan eiwitten en BCAA’s, zal dit de eiwitsynthese van je lichaam verhogen. Dit is vooral belangrijk om spieren aan te maken, omdat dit zorgt voor een positieve eiwitbalans. In je lichaam wordt deze positieve eiwitbalans gereguleerd door periodes van spiereiwitsynthese en spiereiwitafbraak.

Waar zorgen spiereiwitsynthese spiereiwitafbraak voor?

Spiereiwitsynthese zorgt er dus voor dat je eiwitten worden omgezet in spieren. Binnen je lichaam gebeurt dit te gelijk met de spiereiwitafbraak. Hogere spiereiwitsynthese zorgt dus voor meer spieropbouw en vice versa.

De invloed van supplementen op je BCAA en spiereiwit gehalte

Supplementen zorgen er dus voor dat je spiereiwitsynthese op een hoger niveau blijft dan je spiereiwitafbraak. Hierdoor zal dit vooral voordelig zijn voor sporters die als doel hebben om meer spierkracht op te bouwen.

In welke supplementen vind je BCAA?

Er zijn verschillende soorten supplementen verkrijgbaar die BCAA’s bevatten. Een van de bekendste soorten zijn de eiwitten supplementen. Eiwit poeder of eiwit shakes zijn voorbeelden hiervan en zijn in allerlei verschillende soorten en smaken verkrijgbaar. Eiwitpoeder is niet altijd even goed. Sommige websites verkopen slechte kwaliteit eiwitpoeder. Let daarom altijd bij aankoop erop of deze varianten veel positieve reviews hebben of dat zij beschikken over certificeringen. Op die manier weet je tenminste zeker dat je een hoog kwaliteit supplement koopt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *