Categorie├źn
Geen categorie

Definitie van Beaufort kaas

Inhoudsopgave

Franse kazen, er zijn er zoveel van. Je hebt ze in verschillende vormen, verschillende smaken en ook verschillende soorten. Zo heb je bijvoorbeeld Beaufort kaas, een iets minder bekende, maar wel bijzondere Franse kaas die voorzien is van een bijzondere smaak.

Waar komt Beaufort kaas vandaan?

Beaufort kaas komt uit Savoie. Het is een AOP gecertificeerde kaas , wat betekent dat de kaas voorzien is van een bepaald keurmerk en voldoet aan de kwaliteit vereisten om dit keurmerk te kunnen ontvangen. Hierbij mag er alleen gebruik worden gemaakt van melk afkomstig van koeien uit een bepaald gebied. Ook mogen deze per individu maar een bepaald aantal liters melk per jaar produceren.

Waar kun je Beaufort kaas kopen?

Doordat het een bijzondere soort kaas is kun je deze niet in iedere supermarkt vinden. Je zal daarom al snel een bezoekje moeten brengen aan een speciaalzaak om deze kaas in handen te kunnen krijgen. Hier vind je ook bijzondere droge worst en andere franse kazen.

Een combinatie van droge worst en Beaufort kaas

Er bestaan ook verschillende worsten die stukken kaas in zich hebben. Deze zogenaamde combinatie van droge worst en kaas zijn verkrijgbaar bij de speciaal zaken en bevatten vaker bijzondere Franse kazen zoals bijvoorbeeld Beaufort kaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *