Categorieën
Zakelijk

Definitie van Bridge Assessment Platform

Inhoudsopgave

Recruitment is binnen elke organisatie ontzettend belangrijk. Een goed recruitmentsysteem zorgt ervoor dat de beste kandidaten worden aangetrokken, mensen op de juiste plek zitten binnen de organisatie en iedereen naar tevredenheid bijdraagt aan het succes van het bedrijf.  De recruitment goed stroomlijnen is echter nog niet zo makkelijk. Het werven en selecteren van de juiste mensen is geen sinecure en hiervoor is veel ervaring, inzicht en kennis vereist. Gelukkig kan het recruitmentproces een stuk makkelijker worden gemaakt met de juiste tools. Zo kunnen assessments waardevolle inzichten bieden bij zowel het werven en het selecteren van de juiste kandidaten als het testen van bestaande werknemers. Maar wat houdt zo’n assessment in en hoe kunnen jullie dit als organisatie effectief toepassen? Daar vertellen wij graag meer over.

Het voordeel van assessments bij recruitment

Steeds meer recruiters maken gebruik van diverse tools om de werving en selectie van kandidaten efficiënter en effectiever te maken en kosten te besparen. Het is tegenwoordig niet ongebruikelijk om tijdens een sollicitatiegesprek gebruik te maken van vragenlijsten, tests of zelfs rollenspellen om kandidaten te beoordelen op hun vaardigheden. Dit proces noemen we ook wel een assessment en het is een waardevolle bijdrage aan het recruitmentproces.

Met een assessment kun je kennis en vaardigheden toetsen bij kandidaten die tijdens een sollicitatiegesprek normaliter niet zo snel aan de orde komen. Veel kandidaten weten zich goed te presenteren tijdens een gesprek. Er worden vaak sociaal wenselijke antwoorden gegeven en er is weinig ruimte voor persoonlijkheid en het tonen van waardevolle vaardigheden. Met een assessment kun je de kandidaat breed toetsen op eigenschappen en vaardigheden. Dit komt zowel de recruiter als de kandidaat ten goede. De recruiter krijgt goed zicht op de kwaliteiten van de kandidaat en de kandidaat kan op zijn beurt al zijn sterke punten tonen en onderbouwen.

Het Bridge Assessment Platform

Het Bridge Assessment Platform van TestGroup is de ultieme tool voor recruitment en assessment van kandidaten en personeelsleden. Het systeem biedt organisaties de mogelijkheid om zelfstandig online assessments af te nemen. Zo kan het recruitmentproces snel en efficiënt worden vormgegeven en kunnen de assessments moeiteloos in het proces worden opgenomen. Daar hoeft geen externe recruiter of assessmentbureau aan te pas te komen.

Het Bridge Assessment Platform is ontwikkeld door Testgroup in samenwerking met universiteiten in binnen- en buitenland. De assessments zijn verkrijgbaar in verschillende talen, waaronder Nederlands, Duits, Engels en Spaans, zodat zowel nationale als internationale kandidaten met deze tools kunnen werken. Bovendien zijn de consultants van TestGroup altijd beschikbaar om ondersteuning te bieden waar nodig.

Wat toetst het Bridge Assessment Platform?

Maar wat kun je als recruiter precies toetsen met het Bridge Assessment Platform? De portfolio van deze online tool is enorm uitgebreid. Er zijn diverse online assessments en tests opgenomen op het Bridge Assessment Platform zodat jullie de vaardigheden en kwaliteiten kunnen testen die belangrijk zijn voor jullie organisatie. Een greep uit het aanbod:

The Bridge Personality

The Bridge Personality is een uitgebreide persoonlijkheidstest waarmee je inzicht krijgt in de persoonlijkheid en de competenties van sollicitanten. De tekst incorporeert de inzichten van zowel de Big Five als de 16 types van Jung en het bekende 4-kleurenmodel. Zo krijg je als organisatie een zeer betrouwbaar en uitgebreid oordeel over de potentie van sollicitanten.

The Bridge Ability

The Bridge Ability is een capaciteitentest om taalkundig inzicht, logisch denken en numerieke aanleg efficiënt te toetsen. Het kan ook wel worden gezien als een intelligentietest waarmee op betrouwbare wijze de vaardigheden en het niveau van de kandidaat kan worden getoetst. De Bridge Ability bestaat uit The Bridge Verbaal, The Bridge Numeriek en The Bridge Abstract en is verkrijgbaar op diverse niveaus.

The Bridge Personality Quickscan

The Bridge Personality Quickscan is een korte persoonlijkheidstest om snel inzicht te krijgen in de persoonlijkheidskenmerken en de competenties van mogelijke kandidaten. De test is gebaseerd op de Big Five en geeft snel inzicht in de eigenschappen die relevant zijn voor jouw organisatie.

The Bridge AI

The Bridge AI is een online interview tool dat het recruitmentproces een stuk eenvoudiger maakt. Met behulp van kunstmatige intelligentie worden de antwoorden van kandidaten op drie open vragen beoordeeld om zo een kandidaatrapport op te stellen. Hiermee krijgen recruiters direct inzicht in de persoonlijkheidskenmerken en competenties van de mogelijke kandidaten. Dit maakt het sollicitatieproces een stuk efficiënter en effectiever.

The Bridge 360

The Bridge 360 is een online tool om feedback te verzamelen en te geven voor zowel medewerkers, sollicitanten, collega’s en klanten. Aan de hand van vooraf gekozen competenties kunnen mensen zichzelf beoordelen, maar kan ook de feedback van andere partijen worden ingezien.

Het Bridge Assessment Platform gebruiken

Het Bridge Assessment Platform is een aanwinst voor elke organisatie. Via het platform kun je zelf de tests en assessments selecteren en inzetten die relevant zijn voor jullie organisatie. Zo houd je de touwtjes in handen en combineer je moeiteloos jullie inzichten en behoeften met onze kennis en tools om de beste kandidaten te vinden voor elke functie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *