Categorieën
Huis & tuin

Definitie van design kapstokken

Inhoudsopgave

In dit artikel ontdek je de veelzijdigheid en de functionaliteit van design kapstokken. Design kapstokken zijn een mooi product waar je jassen, tassen en hoeden netjes en op een stijlvolle manier kan opbergen.

Veelzijdige kapstok? Kies een design kapstok!

Design kapstokken zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten en horen thuis in elk interieur. Doordat er zoveel varianten beschikbaar zijn, zijn ze vrijwel voor elk interieur, in elke kleur geschikt. Wat voor look je ook wil creëren. Denk dan aan interieurs zoals:

 • Een modern interieur
 • Een minimalistisch interieur
 • Een klassiek interieur.

Er is altijd een design kapstok die voldoet aan jouw persoonlijke voorkeuren.

Tijdloze elegantie en duurzaamheid

RVS kapstokken zijn een erg populaire keuzen als het gaat om design kapstokken. Roestvrij staal staat bekend om zijn tijdloze elegantie en duurzaamheid. RVS is daarom een uitstekend materiaal voor kapstokken. Het strakke en glanzende oppervlak van RVS kapstokken voegt een moderne look toe aan elke ruimte. Daarnaast is RVS ook nog eens eenvoudig te onderhouden.

De functionaliteit

Naast dat design kapstokken er ontzettend stijlvol uitzien, is dat natuurlijk niet het enige positieve aan dit meubelstuk in jouw huis. Vaak zijn design kapstokken voorzien van meerdere haken en ophangpunten. Hierdoor is het mogelijk om meerdere jassen, tassen en accessoires op te hangen. De design kapstok is geschikt voor het drukke gezinsleven maar ook voor het optimaliseren van een kleinere ruimte. Zoals je leest: het past bij elke situatie, huis en interieur.

Extra opbergruimte

Sommige design kapstokken zijn voorzien van extra opbergruimtes. Dit kunnen extra planken zijn of leuke mandjes. Deze zijn ideaal voor bijvoorbeeld:

 • Mutsen
 • Handschoenen
 • Sleutels enzovoorts.

Dit zorgt ervoor dat je nergens meer rondslingerende buitenkleding hebt of iets kwijt bent. Bij binnenkomst alles netjes opbergen en je hoeft nooit meer te zoeken. Ook ideaal met kinderen natuurlijk of chaotische personen.

Een stabiele constructie

Doordat design kapstokken van hoogwaardige materialen worden geproduceerd hebben ze een solide constructie. Hierdoor is de kapstok stabiel, zelfs wanneer deze helemaal vol hangt met jassen en tassen. Je kan erop vertrouwen dat je kapstok stevig op zijn plaats blijft staan, niet omvalt of breekt. Perfect toch?

Integreer een luxe kapstok aan het interieur

Een van de meest geweldige dingen aan deze kapstokken zijn de veelzijdigheid. Ze kunnen een opvallend statement toevoegen aan het interieur maar hebben ook de mogelijkheid om naadloos op te gaan in de rest van de inrichting van jouw huis.

Eyecatcher in huis

Wil je dat de kapstok de aandacht trekt? Kies dan voor een opvallende kapstok die contrasteert met de achtergrond van jouw woning. Denk dan aan:

 • Unieke en aparte vormen
 • Felle en opvallende kleuren
 • Een combinatie van verschillende materialen.

Hierdoor wordt een design kapstok een echte eyecather in jouw interieur en woning.

Minimalistisch is elegant

Op zoek naar een meer ingetogen uitstraling? Kies dan voor een design kapstok die naadloos samengaat met het interieur in jouw woning. Kies dan voor:

 • Een strakke en eenvoudige vorm
 • Neutrale kleuren zoals wit, zwart of metallic

Kies je voor bovenstaande kenmerken, dan zal dit zorgen voor extra elegantie aan het interieur.

Ben jij er al uit welke design kapstok jouw interieur gaat afmaken?

Wil je ook weten wat de definitie is van bouclé? Je leest het in deze blog!