Categorieën
Zakelijk

Definitie van detachering

Inhoudsopgave

Detachering is het huren van personeel voor een langer periode. Het woord detachering is afkomstig van het Franse woord “détacher”, de letterlijke vertaling hiervan is “losmaken”. Detachering in Heerlen verloopt meestal via een detacheringsbureau of speciale onderneming. Zo een bureau mensen in dienst die zo een bedrijf voor een bepaalde periode kan inhuren. Detachering lijkt veel op uitzenden, desondanks zijn er toch een aantal verschillen. In deze blog zullen we onder andere daar mee over vertellen.

Waarom gebruik maken van detachering?

Zoals we eerder al benoemden vraagt een werknemer bij detachering in Heerlen hulp aan een detacheringsbureau. Zo een bureau leent dan personaal aan jou uit. Detachering wordt vaak gedaan wanneer er extra ondersteuning nodig is tijdens drukke periodes, werkzaamheden moeten worden gedaan waar extra kennis voor nodig is, er ziektevervanging nodig is of iemand met zwangerschapsverlof gaat.

Het grote voordeel aan detachering is dan ook dat je op een eenvoudige manier aan personeel komt dat hoogopgeleid is. Zo hoef je bijvoorbeeld geen gebruik te maken van recruitment marketing. Dit scheelt in verhouding redelijk veel tijd. Als werkgever hoef je bij detachering ook alleen maar te betalen voor de gewerkte uren, je hebt dus bijvoorbeeld geen vakantiedagen of verlofuren die nog betaald moeten worden. Het nadeel van detachering is dat je een werknemer volledig moet inwerken voor vaak een relatief korte periode. Je investeert dus voor slechts een kort termijn.

Het verschil tussen detacheren en uitzenden

Detacheren lijkt veel op uitzenden. Desondanks zijn er toch een aantal grote verschillen. Zo is detachering vaak voor een langere periode dan uitzenden, hier gaat het echt om een tijdelijk dienstverband. De kans is bij detachering dan ook groter dat dit uiteindelijk wordt omgezet in een vast dienstverband. Bij uitzenden gaat het vaak over maximaal twee of drie maanden. Een ander verschil is dat het contract bij detachering altijd blijft staan, een werknemer krijgt dus altijd doorbetaald. Zelfs wanneer de werkzaamheden niet meer nodig zijn, maar het contract wel nog doorloopt. Als werknemer wordt er in deze periode wel al een nieuwe werkgever gezocht door het detacheringsbureau. De arbeidswoorden worden altijd besproken met zowel de werkgever als het detacheringsbureau, zo krijg je als werkgever veel zekerheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *