Categorieƫn
Huis & tuin

Definitie van een complete achtertuin

Natuurlijk weet je wat een achtertuin is, maar de vraag van vandaag is hoe jouw ideale achtertuin eruit ziet. Wat betekent een complete achtertuin voor jou? De achtertuin is voor veel mensen de plek van het huis waar ze tot rust kunnen komen. Hun eigen stukje natuur. Het is extra lekker wanneer je jouw tuin de aandacht hebt gegeven die deze verdiend. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Hieronder vind je de belangrijkst tips als het gaat om de optimalisatie van jouw tuin!

  • Zoveel mogelijk vitamine D

Iedereen houdt van de zon. Sterker nog, dit is voor bijna iedereen de voornaamste reden om in de tuin de zitten of liggen tijdens de warmere maanden. Om zoveel mogelijk zonlicht in jouw tuin te laten vallen, kun je het volgende doen. Het is een gegeven dat de zon opkomst in het oosten, je weet ook dat de zon in de zomer eens stuk hoger staat dan in de winter. Hier kun je op inspelen. Wanneer je jouw zitgedeelte in aan het delen bent, probeer dit dan zo tactisch mogelijk te doen. Hoe beter jij dit doet, hoe meer je lekker kunt genieten van de zon.

  • Ga nuttig om met de ruimte die je hebt

Uiteraard heeft jouw achtertuin niet het oppervlakte van het vondelpark, en dat is ook niet erg!
Je moet het nu eenmaal doen met de grote van je tuin en als je slim bent is er best wat mogelijk.
Wanneer je er voor kiest om je tuin volledig met een grasmat of met tegels te bedekken, dan krijg je inderdaad het gevoel dat deze niet groter is dan 2 vierkante meter. Door een paar simpele aanpassingen te doen laat je jouw achtertuin er al snel ruimer uitzien. Hoogteverschil creƫren is een van de opties. Hierdoor ontstaat er relief in je achteruin en dit zorgt ervoor dat het allemaal ruimtelijker lijkt. Ook het plaatsen van een grote boom of struik kan het beeld van een kleine tuin snel veranderen. Wees hier speels in en zoek iets dat bij jou past.

  • Speciale elementen toevoegen

Speciale elementen geven je tuin net dat beetje extra, ze zorgen voor karakter. Wat er wordt bedoeld met speciale elementen zijn dingen als een vuurplaats of een tuinhuis met overkapping, iets waar leven in zit. Speciale elementen als deze brengen een bepaalde sfeer met zich mee. Het vuur en de rook in de zomeravonden zorgt voor iets gezelligs. Je kunt ook spelen met water. Een watervalletje of stroming doet het altijd goed. Op deze manier laat je jouw tuin met kop en schouders uitsteken boven die van je buurman

  • Een strakke grasmat

Eigenlijk is geen enkele tuin compleet zonder een mooie, strakke grasmat. Eerder werd het al even kort benoemd, maar zorg er alsjeblieft niet voor dat je hele tuin uit gras bestaat. Dit oog nogal saai en is bovendien niet praktisch. Denk er maar eens over na. Stel je wilt in de zon gaan liggen, dan moet je al met een ligbed op het gras gaan liggen. Dit zorgt ervoor dat het gras beschadigd. Een goede tip: maak een gedeelte van je tuin groen met gras, maar niet alles.
Een goede grasmat neerleggen kost veel energie en moeite en wanneer deze af is moet je hem ook nog eens onderhouden. Een groen gazon heeft namelijk veel vijanden. Slakken of vliegjes bijvoorbeeld. Om te voorkomen dat je gras wordt aangevallen door vervelende insecten kun je aaltjes kopen. Aaltjes zijn kleine wormpjes die jou helpen om af te rekenen met deze beestjes. Je kunt aaltjes kopen op internet of in de winkel. Aaltjes worden vooral veel gebruikt door boeren die hun plantsoen moeten beschermen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *