Categorieën
Huis & tuin

Definitie van een zwembadfilter

Inhoudsopgave

Kort gezegd is een zwembadfilter een filter voor je zwembad. Deze filter zorgt ervoor dat je zwembad schoon blijft en reinigt het water van bacteriën en andere viezigheden.

Waarom een zwembadfilter?

Heb je een openbaar zwembad? Dan is een zwembadfilter geen keuze maar een verplichting. De filter zorgt er namelijk voor dat het water helder, schoon en bacterie vrij blijft. Hierdoor krijgen schadelijke bacteriën geen kans en kunnen deze worden tegen gehouden. Als gevolg hiervan zal je minder of geen last hebben van vervelend vuil of insecten in je zwembad. Bij een buitenzwembad gaat dit de algen tegen, die erg schadelijk kunnen zijn voor het menselijk lichaam en in een korte tijd veel schade kunnen veroorzaken.

Waar moet je rekening mee houden bij het kiezen van een zwembadfilter?

Er bestaan verschillende soorten filters voor zwembaden die een verschillend formaat kunnen hebben. Daarnaast bestaan er meerdere soorten zwembadfilters die gemaakt zijn voor verschillende soorten zwembaden. Deze filters zijn daardoor sterker of zwakker afhankelijk van de situatie. Een zwembad in de buitenlucht heeft daardoor een heel ander soort filtersysteem nodig dan een binnenzwembad. De kans dat algen ontstaan in een buitenzwembad zijn namelijk veel hoger dan in een binnenzwembad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *