Categorieën
Geen categorie

Definitie van kasteel kopen

Inhoudsopgave

Eigenaar worden van een kasteel is niet zo onmogelijk als het lijkt. In Nederland staan er namelijk nog veelal verschillende kastelen te koop, en een landgoed hoeft niet altijd onbetaalbaar te zijn.

Wat komt er allemaal bij kijken wanneer je een kasteel wilt kopen? En waar staat nou een kasteel te koop?

Alle kastelen in Nederland zijn uniek. Dit maakt dat elke koop ook uniek is en hier dan ook altijd verschillende voorwaarden en eventuele valkuilen bij komen kijken. Een aankoopmakelaar die goede begeleiding biedt in de koop of verkoop van een bijzonder landgoed als een kasteel is dan ook van groot belang.

Een volledig kasteel kopen, hiervoor heb je natuurlijk wel wat spaargeld nodig. De verkoopprijs van een kasteel in Nederland ligt gemiddeld tussen de 1.4 en 2 miljoen euro. Bij de aankoop van een kasteel is het natuurlijk wel belangrijk dat je rekening houdt met de staat van het kasteel en de kosten die komen kijken bij het onderhoud hiervan.

Ben je zelf erg handig en houd je van aanpakken? Dan kun je ervoor kiezen om de handen uit de mouwen te steken en het kasteel zelf op te knappen. Zo kun je op een voordeligere manier een kasteel kopen, welke je vervolgens geheel naar eigen wens kunt verbouwen.

Het kopen van een kasteel kan een grote stap zijn, maar zeker ook een goede investering. Het is wel van belang dat er unieke activiteiten georganiseerd worden, waarmee de bezoekers de oudheid van het kasteel kunnen ervaren. Denk bijvoorbeeld aan een rondleiding of een tour door het kasteel.

Soorten kastelen te koop

Nederland telt veel verschillende soorten kastelen die op dit moment te koop staan. De hoofdtypen van kastelen zijn: een ringwalburg, bonjon of woontoren, motte, palts, concentrische burcht, waterkasteel en een stadskasteel. Kastelen dienden voornamelijk als beschermbare woningen, deze worden gekenmerkt aan de grachten eromheen. Hedendaags wordt er gestreefd naar hoog wooncomfort binnen deze luxe kastelen.

Dag van het kasteel

Jaarlijks vindt op 1 juni de Dag van het Kasteel plaats. Allerlei kastelen worden op deze dag door de eigenaren beschikbaar gesteld voor publiek. De geschiedenis en pracht van de bijzondere kastelen kan op deze dag ervaren worden. Zo kun jij als bezoeker voor één dag ervaren hoe het leven in een kasteel eraan toe gaat en wat erbij komt kijken.

Zie jij een mooi kasteel te koop? Aarzel niet en kijk naar wat jouw mogelijkheden zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *