Categorie├źn
Huis & tuin

Definitie van makelaar

Wat is een makelaar?

Een makelaar is een erkende professional die vastgoedtransacties regelt, kopers en verkopers bij elkaar brengt en optreedt als hun vertegenwoordiger bij onderhandelingen. Makelaars worden meestal voor een deel gecompenseerd door een commissie – een percentage van de aankoopprijs (of de verkoopprijs) van het onroerend goed – zodat hun inkomen afhankelijk is van hun vermogen om een deal te sluiten. Een goed voorbeeld van een makelaar in Den Haag, is bijvoorbeeld Makas.

Hoe werkt een makelaar?

Makelaars zijn meestal gespecialiseerd in zowel commercieel als residentieel vastgoed. Hoe dan ook, ze voeren verschillende taken, afhankelijk van of ze werken voor de koper of de verkoper. Makelaars die werken voor de verkoper, ook wel bekend als verkoopmakelaars, adviseren klanten over hoe het onroerend goed te prijzen en voor te bereiden op een verkoop, met inbegrip van het verstrekken van tips over last-minute verbeteringen die de prijs kunnen opvoeren of aan te moedigen snelle aanbiedingen.

Makelaars die werken voor de koper van een woning noemen we aankoopmakelaars. Zij helpen de koper te zoeken naar een woning die past binnen het budget en de wensen van de klant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *