Categorie├źn
Uiterlijke verzorging

De definitie van nagellak

Inhoudsopgave

De definitie van nagellak is een cosmetisch product die je lakt op je nagels van je handen of voeten als versteviging of om je nagels er mooi uit te laten zien. Nagellak is er in verschillende soorten kleuren. Naarmate je vaker nagellak gebruikt krijg je er steeds meer handigheid in. Voor beginners geven we tips voor het aanbrengen van de nagellak. Nagellak dient ook als decoratie en daarom zijn er veel nagellak trends waarmee je zo creatief mogelijk kan gaan lakken.

Tips voor het aanbrengen van nagellak

Het aanbrengen van nagellak vergt een aantal stappen. Wij leggen je stap voor stap uit hoe je je nagellak kunt aanbrengen.

Maak je nagels schoon

Voordat je begint met het aanbrengen van de nagellak is het belangrijk om je nagels schoon te maken. Je kan met een watje en nagellak remover over je nagels heen gaan om eventuele nagellak resten van de vorige keer eraf te halen.

Base coat

Donkere kleuren zoals rood, donker blauw, paars en zwart kunnen voor verkleuring van je nagels zorgen. Om dit te voorkomen kun je eerst een base coat op je nagels lakken voordat je er een kleur overheen doet. Een base coat beschermt je nagels en is doorzichtig.

Kleur aanbrengen

Als je basecoat is opgedroogd kun je de kleur nagellak aanbrengen. Begin met het borsteltje van de nagellak onderaan in het midden aan te brengen, maar let op: zet niet meteen aan op de nagelriemen. Laat een klein randje vrij. Lak van onder naar boven, eerst beginnen in het midden en dan de zijkanten meenemen en zorg ervoor dat het een dun laagje is. Zo kun je altijd nog een tweede dekkende laag er bovenop doen. Laat de nagels 1 minuut drogen per laag.

Top coat

De nagels zijn bijna klaar! Een top coat zorgt ervoor dat je nagels meer glans en stevigheid krijgen. Laat de top coat ook nog even goed drogen en dan zijn je nagels klaar.

Nagels lakken met glitter

Nagellaktrends

Je kan ervoor kiezen om het bij een nagellak kleurtje te laten, maar je kan ook op elke nagel een andere kleur lakken. Bij de feestdagen worden de glitters uit de kast gehaald om de nagels er feestelijker uit te laten zien. Een andere trend voor nagellak is de Magnetic Cat Eye. Als je nagellak is opgedroogd kun je met een magneet een driedimensionaal effect aanbrengen. Ben je meer opzoek naar een rustigere stijl? Kies dan voor een french manicure, dan heb je een lichtroze ondertoon en je nagelrand is wit gemaakt. Met nagellak kun je helemaal los gaan, dus doe vooral wat jij zelf het mooiste vindt.

Conclusie

Nagellak is een cosmetisch product om de nagels van je handen en voeten te verstevigen of om je nagels er mooi uit te laten zien. Voordat je begint met het aanbrengen van nagellak maak je je nagels schoon, vervolgens een base coat, dan breng je kleur aan en je eindigt met een top coat. Je kan er ook voor kiezen om een nagellaktrend op je nagels aan te brengen.

Vond je deze blog interessant? Lees dan ook definitie van manicure of definitie van een pedicure.