Categorieën
Eten & drinken

Definitie van ober

Wat is een ober?

Een ober is iemand, vooral een man, die in een restaurant werkt en mensen bedient met eten en drinken. Het is belangrijk dat deze mensen er verzorgd uitzien, vriendelijk zijn en de gasten (klanten in een horeca-gelegenheid) tijdig bedienen.

Werkzaamheden van een ober of kelner

Het werk van een ober of kelner behelst vaak de volgende taken en verantwoordelijkheden:

  • Het begroeten van gasten en het opnemen van drank- en voedselbestellingen
  • Aandachtig blijven voor de behoeften van de gasten in de eetzaal
  • Het eten uit de keuken bij de gasten afleveren
  • Ervoor zorgen dat de bestelling correct wordt gedaan door het keukenpersoneel en er presentabel uitziet voor de gasten
  • De gezondheidsnormen volgen met betrekking tot de behandeling van voedsel

Daarnaast houden obers zich bezig met uitvoeren van taken tijdens de dienst, zoals het afleveren van rekken met bekers bij het servicestation, het rollen van zilverwerk, het klaarzetten van tafels, het afvegen van tafels en het verwijderen van afval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *