Categorieën
Hobby

Definitie van off road

Inhoudsopgave

Off road rijden wordt ook wel off roading genoemd en houdt in dat er over onverharde wegen of helemaal geen wegen wordt gereden. Off road rijden wordt meestal gedaan met een vierwiel aangedreven auto en veel mensen zien dit als een echte hobby.

Verschillende soorten terrein

Men rijdt dus off road als er over een onverharde weg wordt gereden. Dit kan echter van alles zijn, zolang de auto het maar toelaat. Er wordt vaak over modderige paden, velden en zelfs rivierbedden gereden.

Off roading als hobby

Als iemand eens een keer besluit om van het pad af te gaan, dan zijn ze aan het off road rijden. Als iemand nu besluit dat die dit zo leuk vindt, dat die er een hobby van maakt dan heet dit off-roading.

Er zijn vele off road clubs waar mensen met deze hobby kunnen samenkomen. Deze clubs hebben soms een eigen terrein waar off road gereden mag worden, maar er worden ook regelmatig tours gemaakt en er zijn zelfs evenementen waar iedereen kan genieten van deze hobby.

Off road rijden uitproberen

De meest uitdagende paden in Nederland zijn helaas niet bestemd voor auto’s. Veel mensen nemen dan ook een risico als zij besluiten om off road te gaan rijden. Gelukkig zijn er ook terreinen waar mensen die eens een keer off road willen gaan rijden, zonder gelijk lid te worden van een club, legaal kunnen rijden.

Het is wel belangrijk om te onthouden dat er een risico zit aan het off road rijden. De kans is namelijk groot dat de auto vast komt te zitten, voor vele is dit het ultieme plezier. Zorg er daarom wel altijd voor dat de juiste benodigdheden om de auto los te krijgen aanwezig zijn. Het is ook verstandig om altijd met iemand samen te gaan, die ook een vier wiel aangedreven auto bezit. Op deze manier kunnen jullie elkaar lostrekken indien dit nodig is.

Off road items

Andere items die handig zijn om mee te nemen tijdens een off-road avontuur zijn:

  • Een zaag zodat er eventuele omgevallen bomen van het pad kunnen worden verwijderd
  • Een schep zodat de autobanden kunnen worden uitgegraven
  • Goede schoenen die tegen de modder en nattigheid kunnen, indien er gegraven moet worden
  • Een lier zodat er eventueel gelierd kan worden om los te komen
  • Genoeg touwen zodat er getrokken kan worden door de lier of een andere auto
  • Een harpsluiting, om de touwen te kunnen bevestigen.

Het is wel geadviseerd om voor vertrek te leren wat er gedaan moet worden, indien je vast komt te zitten op verschillende soorten terreinen. Bekijk dus hoe je het beste op zanderig, modderig en droog terrein kunt manoeuvreren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *