Categorieën
Geen categorie

Definitie van parkers

Inhoudsopgave

Het woord parkers komt voor mensen die vaker klussen waarschijnlijk bekend voor. Als je nou niet vaak klust kan je denken wat zijn parkers. Eigenlijk is de definitie van parkers heel erg simpel, het zijn namelijk metaalschroeven. Je kunt ze krijgen met een platte kop, cilindrische kop, zeskantkop en een lenskop. Door de schuine hoek kan de schroef gemakkelijk door metaal heen komen. Toch wordt er eigenlijk altijd aangeraden om van tevoren met een metaalboor al vast voor tevoren. Dit is handig voor parkers met een kleinere diameter.

Verschil tussen verzinkt en RVS

 Je hebt verschillende soorten metaalschroeven waaronder verzinkt en RVS. Het is belangrijk dat je de verschillen weet zodat je de juiste keuzes kan maken voor je project. Verzinkte schroeven zijn sterker dan RVS schroeven. Dit komt doordat verzinkte schroeven kunnen oxideren, hierdoor zijn ze wel minder geschikt voor buiten projecten. Daarom kun je RVS beter gebruiken voor buitenprojecten.

Wat is oxideren?

Is het vorige stuk hebben we het erover gehad dat verzinkte schroeven sterker zijn dan RVS maar doordat ze oxideren niet voor buiten gebruikt kunnen worden. Wat is oxideren nou precies? Het oxideren van metaalschroeven betekend dat ze roesten en dat er verbrandingsreacties ontstaan. Toch kunnen verzinkte schroeven beschermd worden tegen roesten. Dit wordt vaak gedaan door er een verzinklaag overheen te doen. Als deze beschadigd kunnen de schroeven alsnog gaan oxideren.

Gebruik RVS

Zoals we eigenlijk al eerder hebben gezegd zijn RVS schroeven de schroeven om buiten te gebruiken. Ze kunnen goed tegen verschillende weersomstandigheden. Dit maakt de schroeven ook een stuk duurzamer, dit om dat ze lang mee kunnen. Dus wil je je tuin opknappen met bijvoorbeeld een dak of gevel gebruik dan je RVS schroeven. Toch is het belangrijk dat je alsnog goed oplet bij RVS schroeven, ze kunnen namelijk alsnog roesten als je de verkeerde nutsetter of bit gebruikt.

Gebruik verzinkte schroeven

Verzinkte schroeven zijn vaker de goedkopere en betere optie dan RVS. De verzinkte schroeven zijn meestal alsnog beschermd tegen vocht. Ook bij te veel ammoniak in de lucht kunnen ze roesten. Een verzinkte schroef is wel een stuk sterker dan een RVS schroef. Dus heb je zware materialen wordt er toch aangeraden met verzinkte schroeven te werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *