Categorieën
Vervoer

Definitie van sleepdienst

Inhoudsopgave

Veel mensen zullen het vast wel eens meemaken in hun leven, je komt stil te staan langs de weg met je auto. Op het moment dat je auto dusdanig kapot is dat je niet meer verder kunt rijden dien je op een andere manier je auto te verplaatsen naar een garage. Als de auto niet meer in staat is om te rijden heb je vaak een sleepwagen nodig. Afhankelijk van waar en hoe je verzekerd bent kun je vaak gebruik maken van een sleepdienst. Een sleepdienst zorgt ervoor dat jouw auto op een veilige manier gesleept kan worden naar een bestemming van jouw, of de verzekering zijn keuze.

De voordelen van een sleepdienst

Door gebruik te maken van een sleepdienst hoef je het vervoer van jouw kapotte auto niet zelf te gaan oplossen. Het kan namelijk vrij gevaarlijk zijn om nog door te rijden in een kapotte auto of om je auto te laten slepen door een andere auto, vooral op een drukke weg. Door gebruik te maken van een sleepdienst weet je zeker dat jouw auto veilig aankomt op bestemming. Daarnaast zijn de meeste sleepdiensten 24/7 beschikbaar en kunnen ze snel ter plaatse zijn. Als je dus een keer midden in de nacht langs de snelweg staat hoef je niet zelf mensen te gaan bellen om je te komen helpen. Met een sleepdienst kan er vaak zelfs in de nacht snel iemand ter plaatse zijn om je auto te verplaatsen.

Verzekerd bij wegslepen?

Als je door een ongeval met de auto moet worden weggesleept dan worden de kosten van het wegslepen betaald door de autoverzekering. Na een ongeluk ben je dus altijd verzekerd voor het wegslepen van je auto. Als je pech hebt met je auto en je kunt niet meer verder rijden, dan heb je een pechhulpverzekering nodig. Als je aangesloten bent bij een pechhulpdienst dan zijn de sleepkosten vaak verzekerd. Als je niet aangesloten bent bij een pechhulpdienst dan dien je de kosten voor het wegslepen zelf te betalen.

Een takeldienst voor het verplaatsen van voertuigen

Als je voertuig niet kapot is, maar je hem wel graag wilt verplaatsen zonder er in te rijden kun je gebruik maken van een takeldienst. Een takeldienst is in principe hetzelfde als een sleepdienst maar dan voor niet-noodgevallen. Als je bijvoorbeeld een nieuwe auto wilt vervoeren zonder de kilometerstand omhoog te laten lopen kun je een takeldienst inschakelen. Met takeldienst Breda kun je vrijwel ieder voertuig makkelijk en snel vervoeren naar een plek naar keuze. Zo kan deze takeldienst niet alleen auto’s, maar ook caravans, bestelbusjes en motoren vervoeren. Een takeldienst inschakelen is dus ideaal op het moment dat je niet wilt rijden in het voertuig, maar het voertuig wel op een specifieke locatie wilt krijgen.