Categorieƫn
Geen categorie

Definitie van vloer egaliseren

Inhoudsopgave

Een vloer egaliseren wil eigenlijk zeggen dat een vloer vlak en glad gemaakt wordt. Vaak wordt een vloer vlak en glad gemaakt voordat er een vloerbedekking op komt. Wanneer de ondervloer of de vloer waar de nieuwe vloer opkomt niet geheel glad is, kun je deze vloer laten egaliseren. Wanneer je dit niet doet dan kun je na het leggen van de nieuwe vloer zien dat de vloer niet geheel gelijk is en soms kan dit zelfs voor beschadiging van de vloer zorgen. Om dit te voorkomen laat je een vloer dus egaliseren. Daarna kun je er gerust het tapijt, de laminaat of het parket op leggen.

Wie doet een vloer egaliseren en hoe doe je dat?

Een vloer egaliseren kun je zelf doen. Het is echter niet heel eenvoudig, dus wanneer je niet heel handig bent is het aan te raden het door een specialist te laten doen. Bovendien is dit vaak ook goedkoper, omdat je anders zelf egaline moet aanschaffen. Daarnaast heb je verschillend materiaal nodig, wat men meestal niet in huis heeft. Het laten egaliseren van je vloer kost meestal alleen de dienst, en dus niet het materiaal. Een tweede reden om ervoor te kiezen om je vloer te laten egaliseren is dat het vaak beter gebeurt dan wanneer je het zelf doet. Professionals hebben namelijk meer ervaring en de kans is kleiner dat er iets fout gaat.

Wat gebeurt er bij het egaliseren van een vloer?

Egaline is het spul dat op de vloer gesmeerd wordt. Dit is een dun soort beton. In een cementkuip wordt er egaline aangemaakt, die vervolgens over de grond gegoten wordt. Daarna wordt deze egaline uitgesmeerd over de vloer. Dat noemt men egaliseren. Uiteindelijk moet het drogen om oneffenheden te voorkomen. Wanneer de vloer helemaal egaal is kan er een vloerbedekking op worden gelegd, zoals laminaat, tapijt of parket. Omdat de vloer dan helemaal vlak en gelijk is zullen er geen oneffenheden ontstaan en wordt de vloerbedekking niet om die reden beschadigd. Let wel op welke vloer geƫgaliseerd moet worden, want de werkwijze verschilt per vloer. Zo is een houten vloer egaliseren anders dan een betonnen vloer egaliseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *