Categorieën
Geen categorie

Dit is de definitie van ‘mindset’

Inhoudsopgave

Je hebt vast het gezegde wel vaker gehoord: “je mindset is erg belangrijk”. Coaches of experts praten praten ook wel over “groeimindset” of “gedachtemindset”. Zeker de laatste jaren is het woord steeds vaker te horen. Maar wat houdt dit woord nu precies in? En waarom wordt het opeens zoveel gebruikt? De term wordt door mensen voor veel verschillende dingen gebruikt. Wat ze allemaal gemeen hebben, is dat ze het allemaal enorm belangrijk vinden. Het is namelijk een term die vaak gebruikt wordt in de wereld van gezonde levensstijlen, yoga, sport, maar ook in de dieetwereld. Ben jij na al deze informatie nieuwsgierig geworden wat deze term nu precies betekent en wat deze allemaal inhoudt? Lees dan snel verder!

Wat houdt het in?

Mindset definitie is afkomstig uit het Engels. Mindset definitie is een Engels woord, door ons gebruikt in het Nederlands. Daarom is de mindset definitie ook wel “Een mindset is een manier van denken of voelen over iemand of iets. Dit is meestal een houding die tot uiting komt in het gedrag van een persoon.”

Een mindset definitie wordt ook wel een gemoedstoestand genoemd. Een gemoedstoestand is een manier van denken en een manier om jezelf te zien. Deze manier van denken bepaalt hoe je denkt over je studie, je kwaliteiten en hoe je reageert op situaties en gebeurtenissen in je dagelijkse leven. Je status is een belangrijk onderdeel van je persoonlijkheid en van je karakter. Een persoon die veel onderzoek heeft gedaan naar de wereld van mindset is Dr. Carol Dweck. Psychologe Carol Dweck heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar het denken van kinderen en volwassenen. Ze heeft daarnaast onderzoek gedaan naar zij die het hoogst hebben gepresteerd op verschillende gebieden, zoals musici, studenten, ondernemers en sporters.

Dweck heeft geconcludeerd dat er mensen zijn met een ‘growthmindset’ en een ‘fixed’ mindset. Er wordt gezegd dat Dweck ontdekte dat de mindset van succesvolle mensen anders is dan die van minder succesvolle mensen. Mensen met een groeimindset zijn vaak degenen die nieuwe uitdagingen aangaan en geloven dat ze nieuwe dingen kunnen leren door herhaling en hard werken. Mensen met een fixed mindset geloven dat je niet echt kunt veranderen. Deze mensen denken dat je met een bepaald talent bent geboren en dat je het niet gemakkelijk kunt ontwikkelen, slimmer kunt worden of nieuwe dingen kunt leren.

Hoe verander je je mindset?

Het is soms ook wel eens handig om je mindset aan te passen, zeker als je wellicht tegen bepaalde zaken aanloopt. Dit kan gelukkig op verschillende manieren. Een ding waar je waarschijnlijk niet aan denkt bij het veranderen van je manier van denken, is het beoefenen van mindfulness. Het is slechts een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om je mindset aan te passen. Wat mindfulness doet, is dat het je bewust maakt van wat er op dit moment gebeurt. Simpel gezegd, door mindfulness ervaar je het leven meer. Dit kan dus zeker van pas komen wanneer je je manier van denken wilt aanpassen. Ook kun je eens proberen om met andere mensen om te gaan, in het specifiek mensen waar je tegenop kijkt. Zo zou het zomaar eens kunnen zijn dat je de mindset van deze persoon of deze personen over neemt! Daarnaast kun je ook klein beginnen door veel positiever te gaan denken. Om optimistischer in het leven te staan ​​en positiever te denken, is het belangrijk dat je je bewust bent van hoe je denkt, wat je denkt en hoe je je voelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *