Inhoudsopgave
Een websiteterm wat veel wordt gebruikt is CMS. CMS staat voor content management system en is een heel belangrijk onderdeel van een website. Met deze online software kun je je site bewerken en beheren. Je hoeft helemaal niks van coderen te weten op met CMS te werken.
Coderen en programmeren
Veel mensen halen de termen coderen en programmeren door elkaar. Bij programmeren zet je een idee om in een bestand. Dit wordt gedaan door middel van programmeertalen. Voorbeelden van programmeertalen zijn: HTML, Java, Swift, QBasic en Python. Met een van deze programmeertalen wordt software geschreven. Door te coderen kun je een website of een app ontwikkelen. Coderen is dus een soort computertaal, waarmee je instructies geeft aan je computer.
Zonder voorkennis een website bouwen
Je kan tegenwoordig heel eenvoudig je eigen website bouwen, als je de juiste websitesoftware gebruikt. Veel mensen hebben een WordPress website, maar er zijn ook oplossingen die nog gemakkelijker zijn. Je hebt vaak niet eens een handleiding nodig. Op WordPress kun je in een of enkele dagen zelf je eigen website bouwen. De software die voor jou de beste is hangt af van wat je ermee wilt doen. Wil je op een eenvoudige manier een simpele website maken of wil je toch liever een kwalitatieve website?
WordPress of andere CMS worden dus veel gebruikt. Het heeft geen maandelijks terugkomende kosten, behalve de hosting. Het hostingbedrijf Vimexx heeft een handige handleiding om je te ondersteunen bij de installatie van WordPress. Hierna kun je aan de slag met het design, veiligheid en techniek van de website. Let wel op: WordPress is niet alleen populair onder de gebruikers, maar ook voor hackers.
Via Phoenix of JouwWeb kun je gemakkelijk een website bouwen. Dit is wel tegen betaling, maar de kosten van een domeinnaam en voor hosting zijn in de meeste gevallen inbegrepen. Jimbo en Wix zijn ook populair onder mensen die een eigen website willen bouwen.
Een professionele website laten maken
Je kunt zelf een website maken, maar je kan ook een website laten maken door een webdesigner. Het voordeel van je website laten maken door een webdesigner, is dat je de website volledig naar jouw wensen kan laten ontwerpen. Een ander voordeel van een website laten maken door een webdesigner is dat een webdesigner beschikt over specialistische kennis en op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen. Hierdoor is jouw op maat gemaakte website toekomstbestendig.
Aan het laten maken van een website op maat zitten natuurlijk kosten verbonden. Je betaalt voor de webhosting en de domeinnaam, de webdesigner en het aantal functionaliteiten van jouw website. Het kost gemiddeld tussen de € 2500,- en € 5000,- om een website te laten maken.