Categorieën
Uiterlijke verzorging

Definitie van een liposuctie

Inhoudsopgave

Liposuctie, ook wel bekend als liposculptuur, is een behandeling die wordt toegepast bij vetophopingen. Deze vetophopingen kunnen op verschillende plekken voorkomen. Bij vrouwen ontstaan vetophopingen veelal rond de heupen, bovenbenen, buik en bovenarmen. Bij mannen ontstaat het vaak rond de flanken, buik, maag en halsstreek. Ook knieën, gezicht, enkels, rug en billen zijn plekken waar het vet zich kan ophopen. Er zijn verschillende oorzaken die tot vetophoping kunnen leiden. Een van deze oorzaken kan je hormoonhuishouding zijn, waardoor ophopingen ontstaan die niet in verhouding zijn met de rest van je lichaam. Een andere oorzaak kan gewichtsverlies zijn, waarbij het vet op bepaalde plekken gewoon niet verdwijnt, ondanks dat je sport en een dieet volgt om het zogenaamde stapelingsvet te verminderen. Een liposuctie kan een medische reden hebben maar veel mensen doen het ook als plastische chirurgie.

Een BBL

Een bekend fenomeen onder de jongeren tegenwoordig is BBL oftewel de Brazilian But Lift. Bij de BBL zuigen ze het vet als het ware weg uit de plekken waar je het liever niet hebt. Wanneer het vet is verwijdert wordt deze terug geplaatst op de plekken waar de patiënt meer volume wilt, dit is meestal in de bil of in de heupen. Een BBL kun je ook in Nederland laten doen, maar veel mensen gaan naar Istanbul of Turkije. Nadat je de behandeling hebt ondergaan heb je ook de zogenoemde “after care” nodig. Die bestaan uit after lipo massages, zo heb je bijvoorbeeld een lipomassage in Rotterdam. Dit is belangrijk om de doorloop van het vocht te stimuleren en het weefsel soepel te houden. Wanneer je dit niet doet zal het resultaat minder mooi zijn en kan het gaan verzakken.

Waarom is de lipomassage belangrijk?

After lipomassage oftewel post operatieve massages worden sterk aanbevolen na een operatieve ingreep. Massage na liposuctie is heel bepalend voor het uiteindelijke resultaat van uw lichaam.

Vijftig procent van het eindresultaat is het werk van de chirurg en de andere helft is de juiste after care. Na de operatie kunnen verhardingen en een hobbelige huidstructuur ontstaan.

De verhardingen zijn doorgaans het gevolg van het ontstekingsproces en weefselschade. Bovendien wordt er zwelling veroorzaakt door een reactie op de canule. De canule is het instrument waarmee de vetcellen verwijdert worden. Hierdoor zwelt het weefsel op met vocht. Met name het buikgebied is hier gevoelig voor. De massage na liposuctie wordt uitgevoerd door middel van manuele lymfedrainage dit is een massage van de huid om het lymfesysteem te ondersteunen en te stimuleren.